Hírek

SEK - ponthatárok

2015. július 29., 10:58

Jól teljesített a Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központja az idei felvételi eljárásban - hangzott el az intézmény sajtótájékoztatóján. A felvett hallgatók csaknem fele tanár szakon kezdi meg tanulmányait ősztől. A gépészmérnökképzésre másfélszeres volt a túljelentkezés. Szlavisztika szakon volt legmagasabb a ponthatár, ide 430 ponttal lehetett bejutni.

 

SEK - ponthatárok

Az idei felvételi eljárásban 1900-an jelentkeztek a Savaria Egyetemi Központ képzéseire, közülük 697 hallgatót vettek fel, ami csaknem százzal több, mint tavaly. Az elsőévesek 42 százaléka a pedagógusképzésben tanul majd, amely továbbra is az intézmény egyik legfőbb erőssége - hangzott el a sajtótájékoztatón. Népszerű a biológia szak és a földrajz mesterképzés, utóbbi nappali és levelező tagozaton is elindul. 5-8 éven belül komoly tanárhiány várható, erre kell felkészülni, és az igényeknek megfelelő szakokat indítani a jövőben - mondta el a dékán.

Antonio Sciacovelli - dékán, Berzsenyi Dániel Pedagógusképző Kar
"Szeretnénk hamar szakfejlesztéseket indítani, a német tanérképző szakon, matematika és informatika szakon."
 
A most induló gépészmérnökképzésre a maximális létszámot, összesen 80 hallgatót vettek fel. 299 ponttal lehetett bekerülni, ami az ország hasonló szakjait tekintve Győr után a második legmagasabb. A felvételizők átlagpontszáma 346 volt.

Balogh András - dékánhelyettes, Természettudományi és Műszaki Kar
"Példaértékű a város, az egyetem és a vállalatok közötti együttműködés, ami megnyilvánult a sikeres toborzásban, másrészt a szak akkreditálásában, hogy egyáltalán ez a képzés itt Szombathelyen megvalósulhatott."

Már tart a pótfelvételi időszak, augusztus 10-ig lehet jelentkezni. Csak egy szakot lehet megjelölni önköltséges formában, és a felvételi lap kizárólag elektronikusan nyújtható be.

Németh Péter - igazgató, Egyetemi Tanulmányi Központ
"Egy nagyon fontos változás van, hogy a felvételi ponthatás nem lehet alacsonyabb, mint a normál eljárásban, ezért arra hívom fel a jelentkezők figyelmét, hogy legyenek körültekintőek, nézzék meg a honlapunkon közzétett közel száz szak esetében, hogy milyen minimális pontot kell elérni."

A pótfelvételizők hétköznapokon 9-től 13 óráig kaphatnak információt az A épület földszintjén lévő tanulmányi hivatalban. A pótfelvétli vizsgákat augusztus 17-19. között bonyolítják le.