Hírek

Sárvár kedvelt turisztikai célpontja a szombathelyieknek is

2011. augusztus 13., 23:11

Nemcsak a fürdő, a hagyományos nagyrendezvények és a meg- szépült Nádasdy-vár is vonzó a turisták számára. Az elmúlt idő- szakban jelentős városfejlesztési beruházások történtek itt. Az idegenforgalom a tavalyihoz képest még a nehéz gazdasági helyzet ellenére is nőtt Sárváron az év első hat hónapjában.

Sárvár kedvelt turisztikai célpontja a szombathelyieknek is

Magdolna és Erika Budapestről érkezett a fürdőbe, de már a nyaralásuk első napján nyakukba vették a várost. Azt mondják, ami először szembetűnik az, a rendeztettség. Sárvár az utóbbi években mintegy 5 milliárd forintot fordított fejlesztésekre, javarészt uniós támogatással, és a Kincstári Vagyoni Igazgatósággal karöltve 600 millió forintból a vár is megújult. A vendégforgalom az elmúlt évben kiemelkedő volt, a szálláshelyeken 400.000 vendégéjszakát regisztráltak. Ezzel a város az ország első 10 leglátogatottabb települése közé tartozik. Sárvár a városszépítéssel párhuzamosan más területeken is növelni igyekszik idegenforgalmi vonzerejét.

Kondora István - polgármester, Sárvár
"Elindítottuk Sárvár város gyógyturisztikai hellyé minősítést. reményeink szerint a 14. olyan magyar település leszünk, amely gyógyhely minősítéssel rendelkezik."

A városban létrejött a turisztikai menedzsment szervezet és a helyi vállalkozók frissen alakult turisztikai egyesülete is az idegenforgalom további erősítésén munkálkodik. A városba érkezők számára vonzó lehet az ingyenes parkolás lehetősége is, bár szeptember elsejétől a vár melletti parkolóban fizetni kell majd. Ugyanakkor tervezik, hogy a belvárosban további díjmentes parkolóhelyek kialakításával szolgálják majd ki a megnövekvő gépjármű-forgalmat.