Hírek

Retrotóth

2010. június 22., 16:47
A Bloomsday napján nyílt meg az Irokéz Galériában Tóth Gábor akcióművész kiállítása. Nézzék meg a művésszel készített riportunkat!
Retrotóth

RETROTÓTH. Nem véletlenül kapta ezt a címet a kiállítás, hiszen Tóth Gábor több mint 42 év munkáiból válogatott, mely alkotások kerüljenek az Irokéz Galéria falaira. Versek, graffitik, videók, könyvek, cd és elgondolkodtató művei azt mutatják be, mik azok a kérdések, amik eddigi életében foglakoztatták a művészt.

Tóth Gábor - akcióművész
Ezeknek egy része olyan, ami általános. Mi az, hogy művészet, mitől meddig művészet valami, mi ennek a mechanizmusa ... a közösség számára tudjon kérdéseket feltenni úgy, és olyan válaszokat tudjon megadni, amit talán már úgy nem. Az érdekel, hogy mindaz, amit csináltam, képes-e nyújtani valamit az embereknek."

Nem emel ki egy alkotást sem, hisz nem nőtt szívéhez egyik sem - árulta el. Ami legmélyebben érdekli mostanában, az a zene.

Az elgondolkodtató, olykor-olykor megmosolyogtató alkotásokat június 25-ig tekinthetik meg az érdeklődők az Irokéz Galériában.