Hírek

Rendkívüli szünetet rendeltek el kedden a Paragvári iskolában

2024. március 06., 11:42

Rendkívüli szünetet rendeltek el kedden a Paragvári iskolában, ugyanis csőtörés miatt nincsen fűtés az épületben. Csütörtökön már lesz oktatás, de más intézmények épületeiben. Feltehetően hétfőre áll vissza teljes egészében a megszokott tanítási rend.

Rendkívüli szünetet rendeltek el kedden a Paragvári iskolában

Üresek a tantermek a Paragvári Utcai Általános Iskolában. Csőtörés miatt már a hétvégén leállt a fűtés az intézményben. A Szombathelyi Tankerületi Központ hétfő reggel több vállalkozó bevonásával megkezdte a hiba feltárását.

Gergácz Gábor - igazgató, Paragvári Utcai Általános Iskola

“Leállt a fűtésünk az épületekben, és az épületek között az udvart, illetve hát sajnos a tornatermi épületünk földszintjét kell most feltörnünk, felásnunk. Munkálatok folynak jelenleg, próbálják meghatározni a csőtörés helyét a szakemberek.”

A kényszerszünet mintegy 700 diákot érint. A szülőkhöz eljuttatott igazgatói tájékoztatás szerint az iskola saját működtetésű kazánjai nem hibásodtak meg, de az épületek közötti csőtörés miatt a rendszer letiltotta a hőtermelést. A szakemberek még mindig keresik a hiba pontos helyét, csütörtökön azonban már lesz tanítás.

Gergácz Gábor - igazgató, Paragvári Utcai Általános Iskola

“Csütörtök reggel az összes diákot ide a Paragváriba várjuk, és innen fognak átsétálni az osztályok és az évfolyamok. Segítséget kaptunk a Németh Pál Kollégiumtól, a Berzsenyi Kollégiumtól, a Salkaházi Sára Technikumtól, az Agorától, a zeneiskolától, az Egyháztól, a Szakképzési Centrumtól, a várostól, a Tankerülettől. Fenntartótól függetlenül nagy összefogás volt most a háttérben.”

Amint sikerül feltárni, hol törött el a vezeték, napokon belül a megszokott munkarendben folytatódhat a tanítás az intézményben. A kiesett tanítási napok pótlásáról később döntenek.