Hírek

Rektori vizit

2016. október 20., 17:34

2017. január elsejétől a Savaria Egyetemi Központ az Eötvös Loránd Tudományegyetemhez csatlakozik. A Vas megyei gazdaság szereplői szeretnék megismerni az ELTE-t, az integrációval kapcsolatos terveket, valamint az együttműködés lehetőségeit.

Rektori vizit

Vas megye számára komoly problémát jelent a szakképzett munkaerő hiánya. Ennek orvoslására a Vas Megyei Munkaadók és Gyáriparosok Szövetsége rendezvénysorozatot hívott életre. Az első alkalommal az Eötvös Loránd Tudományegyetem rektorát látták vendégül, hogy találkozzon Vas megye vezetőivel és a gazdaság meghatározó szereplőivel.

Kondor János - elnök, Vas Megyei Munkaadók és Gyáriparosok Szövetsége
"A gépészképzés jövőbeni helyzetét szeretnénk megerősíteni, nyilvánvalóan szeretnénk beszélni a tervezett villamosmérnök képzésről, az informatikáról, és egyáltalán, hogy milyen módon tud együttműködni a vas megyei gazdaság az ELTE-vel."

Az összejövetel célja az volt, hogy egymásra találjon az egyetem és Vas megye gazdasága. Mivel a Savaria Egyetemi Központ január 1-től az ELTE részeként működik, a résztvevők szerették volna jobban megismerni a nagymúltú intézményt, és a szombathelyi karok integrációjának részleteit.

Mezey Barna - rektor, Eötvös Loránd Tudományegyetem
"Mi azt szeretnénk, hogy ha a pedagógusképzés visszanyerné a 80-as évekbeli csillogását, azt szeretnénk, hogy az ELTE portfólióját megbővítve nagyon komoly műszaki képzések legyenek, azt szeretnénk, hogy az itt gyökeret vert sport és rekreációs képzések, műszaki képzések megerősödjenek."

Az ELTE szándéka továbbá, hogy Szombathelyre hozza az itteni képzésekhez igazodó laboratóriumokat, kutatásokat, valamint tudományos fejlesztéseket. Emellett új szakokkal is bővül a szombathelyi egyetem képzési palettája, ezek már a hamarosan megjelenő felvételi tájékoztatóban is olvashatóak lesznek.