Hírek

Regionális e-sport központ jöhet létre Szombathelyen

2020. február 25., 15:53

Az önkormányzat mostantól támogatja a már egy éve működö eSport Szombathely Egyesületet, amelynek legfőbb célja a közösségépítés.

Regionális e-sport központ jöhet létre Szombathelyen

Horváth Attila sportért felelős alpolgármester sajtótájékoztatón jelentette be, hogy regionális e-sport központ jöhet létre Szombathelyen. Az önkormányzat eltökélt szándéka, hogy méltó körülmények között hódolhassanak szenvedélyüknek a fiatalok. Erre a célra 1 millió forintot különítettek el a költségvetésben.

A város mostantól támogatja a már egy éve működő eSport Szombathely egyesületet, amely elsősorban nem profi e-sportolók versenyeztetését, hanem a közösségépítést tartja szem előtt. Az eSport Szombathely alapítója, Halmos Máté fontosnak tartja, hogy kimozdítsák a fiatalokat a virtuális világból, hiszen számos családban okoz problémát a videojátékozás.

Az egyesület foglalkozik a játékok hatásával és pszichológiájával is. A közösség építése mellett arra is törekednek, hogy a videojátékozás ne legyen káros.

Halmos Máté - elnök, eSport Szombathely
“Úgy gondoljuk, hogy hatalmas tömeget érint a videojátékozás. Ennek szeretnénk egy olyan központot létrehozni, ahol aki túl sokat játszik, annak fel tudjuk hívni a figyelmét a videojátékok veszélyeire. Aki pedig nem ismeri annyira, annak pedig lehetőséget tudjunk kínálni, hogy megismerje. miről is van szó.”

Az egyesület egy olyan széles spektrumú, az országban egyedülálló központot akar létrehozni, ahol a gémerek megismerhetik egymást, kipróbálhatják a játékokat, és ahol a későbbiekben képzéseket is tartanak.

Az alpolgármester elmondta, a szabadidős központnak megfelelő ingatlant már megtalálták, de a birtokba vételéhez szükséges forrást még keresik.