Hírek

Pünkösdi Vigasságok

2010. május 25., 14:30
A lányoknak gyöngykoszorú, fiúknak söprű volt a jutalma a Vincze Ferenc Szólótáncversenyen, amely a 19. Gencsapáti Pünkösdi Vigasságok fő attrakciója volt a hétvégén. Több ezer érdeklődő látogatott ki a vasárnap délutáni Gencsi Söprű Regionális Néptáncfesztiválra.
Pünkösdi Vigasságok

Az idei rendezvényre többek között Körmendről, Nickről, Sopronból és Kalocsa környékéről is érkeztek fellépők.

A körmendi Béri Balogh Ádám Néptáncegyüttes produkciójával indult a 14. Gencsi Söprű Fesztivál. Összesen 18 fellépő követte egymást a színpadon. Mint minden évben, most is új ötlettel álltak elő a szervezők.

Varga Albin - igazgató, Gencsapáti Művelődési Ház
"Az első, a Vincze Ferenc szólótáncverseny, amit délelőtt bonyolítottunk, az már megérte, hogy elkezdtük ezt az újítást, ahol a vasi táncok bemutatása volt a kötelező, és a szabadon választott a szólisták irányába és 40 szólista jelentkezett és mérette meg magát."

A szóló táncosok délután még egyszer megmutathatták tudásukat. Idén először Sopronból és Kalocsa környékéről is érkeztek együttesek, de több fellépő már visszajáró vendége a fesztiválnak.

Tamás Tibor - művészeti vezető, Hegyfalu, Nick
"Minden évben itt vagyunk Gencsapátiban, nagyon szeretjük Albinékat a házigazdákat, nagyon jó kapcsolatban vagyunk egymással, ők is segítettek a tánc kivitelezésében, a tánc koreográfia megcsinálásában."

Nemcsak a szereplők, hanem a vendégek is rendszeresen jönnek a pünkösdi vigasságok programjaira.

A hétvégi mulatságon mindenki választhatott kedvére való szórakozást. Akik kiszorultak a zsúfolásig megtelt sátorból, azok kipróbálhatták íjásztudásukat, a legkisebbek pedig körhintázhattak.