Hírek

Példaképeket állítanak az iskola diákjainak

2014. április 15., 17:00

Ez a célja a Savaria Szakközépiskola tiszteletbeli tanára címnek, amelyet idén alapított az iskola. Elsőként két, itt végzett rendőri vezető vehette át az elismerést. A tiszteletbeli tanárok neve és életrajza egy emlékkönyvbe kerül és a példaképek rendhagyó tanórákat tartanak majd a Savaria-iskolában.

Példaképeket állítanak az iskola diákjainak

Iskolai hagyományt épít a Savaria Szakközépiskola. A Weöres Sándor Színházban gálaműsorral ünnepelte az intézmény, azt, hogy idén először választottak tiszteletbeli tanárokat.

Tatai-Szabó Miklós – elnök, Savariás Öregdiákok Köre
„A Savaria Tiszteletbeli Tanára címet az iskola a legkiválóbbaknak adományozza, akiknek munkáját, az életpályáját jó szívvel lehet ajánlani, példaképpen bemutatni a diákok számára.”

Halmosi Zsolt vezérőrnagy és Tiborcz János dandártábornok az első tiszteletbeli tanárok.

Halmosi Zsolt – vezérőrnagy
„Nagyon-nagyon büszke vagyok arra, hogy azt az erkölcsi alapot, azt a tenni akarást, ami ehhez a sikerhez kellett, ezt szeretett iskolámtól, a Savaria Közlekedésgépészeti Szakközépiskolától kaptam.”

Jelenleg is népszerű a 22 éve indított rendészeti képzés a Savaria-iskolában. Most 172-en tanulják itt a rendészeti alapokat.

Tiborcz János – dandártábornok
„Én nagyon büszke vagyok arra, hogy iskolám ekkora sikereket ért el a rendészeti szakképzés területén. Higgyék el, hogy ennek a megyének ez nagyon fontos.”

A tiszteletbeli tanárokat oklevéllel és emlékéremmel tüntették ki, és ezentúl minden esztendőben újabb példaképekkel bővül a tiszteletbeli tanári kar.