Hírek

Patikamúzeum

2010. november 18., 14:59
Vetítésekkel, előadásokkal, múzeumi órákkal, és különféle gyerekfoglalkozásokkal bővül rövidesen a kőszegi Arany Egyszarvú Patikamúzeum kínálata. Az intézmény múzeumpedagógiai foglalkoztató terem kialakítására és pedagógiai eszközök beszerzésére nyert 29 millió forintot egy pályázaton.
Patikamúzeum

A Vas Megyei Múzeumok Igazgatósága alá tartozó intézményben két új közösségi tér jön létre a közeljövőben, mely nemcsak a múzeumpedagógiai gyerekfoglalkozások, hanem a többi korosztály számára is különböző rendezvények megszervezésére ad lehetőséget. Kialakítanak egy laboratóriumi kutatósarkot, illetve minden teremben virtuális oktatópontokat helyeznek el.

Veress Judit szakmai munkatárs, Városi Múzeum, Kőszeg

Ezek tulajdonképpen érintőképernyős számítógépek lesznek, az egyéni látogatók is tudják őket használni. Háttérinformációkkal gazdagodhatnak, illetve a múzeumpedagógiai foglalkozások alkalmával együtt is tudjuk ezeket használni a foglalkozásokba beépítve.

Az intézmény a fejlesztéssel azt szeretné elérni, hogy egészen óvodás kortól minél nagyobb közönséget vonzzanak a múzeumba, és megszerettessék a gyerekekkel a természettudományos tantárgyakat. A patikamúzeum a munkálatok ideje alatt sem zár be, az eddig megszokott nyitvatartási renddel működik tovább.