Hírek

Pályázatokra vannak utalva

2010. június 22., 15:28
A közművelődési intézmények is megsínylik a gazdasági válság okozta pénzhiányt, ezért a korábbinál jobban rászorulnak a különböző pályázati forrásokra. Az unió az elmúlt két évben ötmilliárd forintot biztosított e célra. Többek között erről is szó esett az MMIK keddi szakmai napján.
Pályázatokra vannak utalva

8 hónapja működik az MMIK-ban Parais István vezetésével a mozdulatiskola. A gyerekek mozgásos, kommunkációs készségfejlesztő órákon vehetnek részt, és népi játékokat ismerhetnek meg. Ez az egyik eredménye a Vasi Míves Tanoda programnak, amely egy 100 milliós nyertes pályázat révén valósulhat meg. Ennek köszönhetően újult meg több terem és foglalkoztatóhelyiség is. Pályázati forrás nélkül erre nem lett volna pénz. 

Joós Tamás - igazgató, MMIK
"TÁMOP pályázat keretében hamarosan indul egy felnőttképzési programunk is, ennek értéke 27 millió forint."

Az intézmények kénytelenek minél többször pályázni, mert a fenntartói hozzájárulás és az állami normatíva sokszor nem elég, hogy színvonalas közművelődési tevékenységet folytassanak. Szerencsére az uniós források, a Nemzeti Kulturális Alap és a Közkincs pályázatok segítségével a vidéki és falusi intézmények is pénzhez juthattak.

Dr. Németh János - vezető főtanácsos, Nemzeti Erőforrás Minisztériuma
"Az uniós pályázatok több mint 5 milliárd forint forrást biztosítottak intézményeknek az elmúlt két évben tartalmi munkára."

A találkozón beszámolót hallhattak a résztvevők arról is, miként tudják megoldani a szakfelügyelet által korábban megállapított, a közművelődési feladatellátást érintő hiányosságokat a vasi, zalai és Győr-Moson-Sopron megyei intézményekben.