Hírek

Öt osztály búcsúzik idén a Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnáziumtól

2024. január 15., 19:49

Öt osztály búcsúzik idén a Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnáziumtól: 150 diák kapta meg a szalagot pénteken este az AGORA nagytermében. A családnak és a tanároknak virággal, tánccal köszönték meg a fiatalok azt, hogy a középiskolás évek alatt mellettük álltak, segítették őket. A szalagokat az új igazgató, Hancz Gábor Tamás áldotta meg.

Öt osztály búcsúzik idén a Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnáziumtól

Elsőként az iskola zászlaja érkezett a sportházba.

Öt osztály vonult be hófehér rózsával, osztályfőnökük vezetésével a szalagavató helyszínére. A diákok meghatott mosollyal fogadták, hogy hamarosan kilépnek a nagybetűs életbe.

Hancz Gábor Tamás - igazgató - Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnázium

“A jó Isten áldását is kérjük ezekre a diákokra. Talán az egyetlen különbség, ami nagyon hangsúlyozottan megvan egy egyszerű iskolai szalagtűző ünnepség, illetve egy egyházi isskolának a szalagavatója között, hogy áldást kérünk mi a jó Istentől ezekre a szalagokra, ne csak egyszerűen odaadjuk ezeket, hanem valami jó kívánságot a jó Istentől jövő jókívánságot adjunk ezeknek a diákoknak.”

Az életben szerinte a legnehezebb lesz, hogy bölcs és megfontolt döntéseket hozzanak majd a diákok - erről beszélt a megnyitón az igazgató. Az első fontos döntés a továbbtanulásról szól.

Szauer Dániel - 12./A

“A jövővel kapcsolatban az ember ilyenkor megpróbál mindenféle platformon tájékozódni, legkülönbözőbb lehetőségeket átnézni, melyik intézményhez, melyik tantárgyhoz vonzódik leginkább,én alapvetően humán beállítottságú vagyok, úgyhogy ez fogja majd meghatározni a döntésemet.”

Az iskola vezetője szerint erősödött az idők folyamán a diákok kritikai érzéke. Ebben erény és feladat is rejlik - mondta. Az évek során számtalan közösségi élményből, programból töltekezhettek a tanulók, erre is emlékeztetett az osztályok nevében búcsúzó diáklány, aki pszichológus szeretne lenni.

Klé Beatrix - tanuló 12./D

“Mivel a Premontrei egy katolikus iskola, nagyon sokat ad abban, hogy higgyünk saját magunkban, higgyünk a képességeinkben, abban, hogy bármilyen akadály elé is állít bennünket az élet, meg fogjuk tudni oldani. Nagyon félek a jövőtől, mert most változtak meg az érettségi követelmények, és mi leszünk az elsők, akik ebben a formában érettségizni fogunk.”

Az A osztály angol, a B német, a C informatika-biológia tagozatos. A Z osztály elektronikus, digitális oktatásban részesült az elmúlt négy évben, a D pedig ötéves formában nyelvi előkészítővel működik. Öt osztályban 150 diáknak tűzték fel a szalagot az ünnepélyes.alkalommal.

Baranyai Mihály - tanuló, 12./D

“Az érzéseim teljesen semlegesek, talán pozitívak inkább, a várható jövőm, remélhetőleg mint tanár fog folytatódni, angol szakos tanárként szeretnék továbbmenni.”

Előbb fehér rózsával köszönték meg a diákok a szülőknek az elmúlt négy évet, majd pedig keringőztek velük. Az osztályok tánca is keringő volt, a koreográfiát tánctanár tanította be a végzősöknek.

A fennkölt pillanatokat bolondos előadások, a múltra való humoros visszaemlékezések követték. Minden osztály egyedi produkcióval készült az alkalomra: táncoltak és paródiát is előadtak búcsúzóul.

Most pénteken a Kanizsai Dorottya Gimnázium, jövő héten pedig az élelmiszeripari szakképző iskola szalagavató báljának ad helyet a sportház.