MNB - 2
MNB

Hírek

Országos Könyvtári Napok

2019. október 03., 15:26

Hétfőn kezdődött és vasárnapig tart a 14. Országos Könyvtári Napok rendezvénysorozata, amelynek tematikája az ENSZ fenntartható fejlődés keretrendszerére épül. A Berzsenyi Dániel Könyvtár programjai között szerepelnek előadások, zenés események, kézművesség, és könyvturkáló is.

Országos Könyvtári Napok

Ilyen fa dobozokat készítettek az Országos Könyvtári Napok egyik kézműves foglalkozásán, a Berzsenyi Dániel Könyvtárban.

Kun-Pál Ágnes
“Az oldalára felragasztottuk a könyveknek a gerincét, és ha az ember felteszi a polcra, beilleszkedik, közben meg egy tároló doboz valójában.”

Magdolna fa csipeszekkel ügyeskedett:

Kántor Istvánné
“Két unokahúgom itt van, és ők invitáltak ide, meg kedvet csináltak, és hát én is szeretek otthon ilyeneket csinálni, most ezt szeretném megcsinálni, de mondják,h ez nem is könnyű, majd a Fatime talán segít.”

Egész héten érdekes programokkal várja az intézmény a látogatókat. A 14. országos könyvtári napok tematikája most az ENSZ fenntartható fejlődési keretrendszerére épül, hangsúlyozva, hogy a természeti erőforrások használata nem okoz kárt.

A földszinti előadóteremben egy természet- és környezetvédelemmel foglalkozó csoport előadása zajlott: aktuális probléma a Parkerdőben fellelhető sok illegális szemétkupac.

Nagy Anita - alapító tag, Tiszta Szombathelyi Parkerdőért Csoport
“A megoldási javaslataink között szereplenek erre vonatkozóan egyénileg megvalósítható, apróbb lépések, illetve közösségi szinten megvalósítható, összefogást indítványozó, együttműködést segítő és igényló lépések is.”

Pénteken az állatok világnapjához is kapcsolódnak a rendezvények.

Baráthné Molnár Mónika - igazgató, Berzsenyi Dániel Könyvtár
“Horváth Imre komolyzenei előadásában az állatok lesznek a téma, és a vakvezető kutyák is szerepet kapnak, délelőtti rendezvényünkön, és a könyvtári éjszaka programban is leszenek szintén kézműves foglalkozások, de már a hagyomány szellemében.”

Táncház, kvíz és ügyességi játék is várja szombaton este az érdeklődőket - több tucatnyi helyszínen kínálnak érdekes programot az intézményben egészen éjfélig. Vasárnap pedig könyvturkálóra várják az olvasás szerelmeseit, jutányos áron adják oda a leselejtezett, de még jó állapotú könyveket az érdeklődőknek.