Hírek

Bármihez nyúl, abból műtárgy lesz

2010. augusztus 03., 14:30
A város és a megye egyik ismert képzőművésze Oroszy Csaba. Ellátogattunk a műhelyébe, ahol nemcsak szakmai titkokba avatott be minket, hanem legújabb sorozatáról is elárult titkokat.
Bármihez nyúl, abból műtárgy lesz

A Király utca egyik házába igyekszünk Oroszy Csaba festőművésszel. Ezúttal azonban nem kiállításra vagyunk hivatalosak, hanem a műtermébe invitál bennünket a szombathelyi alkotó, az ő Műhelyébe. Talán sokaknak meglepő, hogy nem egy sufniból, raktárból átalakított helyiségben, hanem egy lakásban rendezte be a műtermét. Ez a hely az ő Párizsa, és itt beszélünk fesztészetről, a kezdetekről és persze arról, mi inspirálja őt egy-egy kép megalkotására.

Vannak, akik azt mondják Oroszy Csabáról, bármihez nyúl, abból műtárgy lesz. És valóban: elég csak körülnézni a műteremben, hogy felfedezzük a régi palettákon Leonardo arcképét.

Jellegzetes épületek, utcaképek, mással össze nem téveszthető hangulat árad a legújabb sorozatából. Aki csak ránéz a képekre, tudja: Kubáról van szó.

Egy ember, aki még most is úgy érzi: van mit tanulnia.  Egy ember, aki a legtöbbet igyekszik kihozni a pillanatokból. Ő Oroszy Csaba, aki egyike Vas megye és Szombathely legismertebb és legelismertebb alkotóinak.