Hírek

Örökbefogadó napot szervezett a közterület-felügyelet

2023. december 18., 23:26

Örökbefogadó napot szervezett a közterület-felügyelet a Hajnóczy utcai ebrendészeti telepen szombaton. Itt tartják az utcáról befogott kutyusokat, most nyolcvan százalékos a kihasználtság, de a létszám napról napra változik. A nyílt napon két kutya talált gazdára.

Örökbefogadó napot szervezett a közterület-felügyelet

Ezt a csíkos staffordshire terrier szukát fél évesen tették utcára testvérével együtt. A Rumi útról gyűjtötték be az ebrendészeti telep munkatársai. Egy évet töltött a telepen. Szombaton nagy nap virradt számára: gazdára talált. A Farkas család fogadta örökbe. Ízisznek nevezték el, új otthonában három fiúgyerek és egy yorki kutyus várja.

Bonczó Virág

"Igazából mi már tervvel érkeztünk, a terv egy stafford, stafford keverék jellegű kutya volt, láttunk is a hirdetésben egy csíkos kutyust, és meg is kaptuk, amiért jöttünk igazából."

Ízisz testvére még gazdára vár az ebrendészeti telepen. Sorra jöttek az érdeklődők az örökbefogadó napra, ez a házaspár például Zalaeóegerszegről utazott ide. Legtöbben határozott elképzeléssel érkeztek: volt, aki kistestű kutyát keresett, mások fiatal állatot szerettek volna örökbe fogadni. A program célja az volt, hogy az érdeklődők megismerjék az itt tartott kutyákat. Nemény András polgármester és Bokányi Adrienn tanácsnok is ellátogatott az örökbefogadó napra, több kutyával is összeismerkedtek, néhányukat meg is sétáltatták.

Bokányi Adrienn - tanácsnok

"Minden állatvédelemmel, felelős állattartással kapcsolatos rendezvényre fontosnak tartottam, hogy ellátogassunk. Öröm számomra, hogy a közterület-felügyelet is gondolt arra, hogy az itt élő állatokat megnézhessék a városlakók. Fontos, hogy kijöjjünk, megnézzük, mennyi kutyus cserélődött le, és örömmel hallottam, hogy az örökbefogadó napon két kutyus is gazdára talált."

Az ebrendészeti telep a közterület-felügyelet égisze alatt működik. 16 férőhelyük van, plusz két kennel, ahol a 14 napos hatósági megfigyelés alatt tartózkodnak az ebek.

Ágoston Sándor - irodavezető, Szombathelyi Közterület-felügyelet

"Mi nem menhely vagyunk, hanem hatóság. A bejelentéseket a lakosság teszi meg részünkre, vagy a közterületi járőrszolgálatunk észlel kóborló állatokat, ezeket a kutyákat fogják be közterületről, így kerülnek be ezek a kutyusok."

A kihasználtság szinte napról napra változik, jelenleg 13 kutya él a telepen. Aki szeretne kutyust örökbefogadni az ebrendészeti telepről, a képernyőn látható elérhetőségeken érdeklődhet.