Szombathelyi Televízió  a SZOMBATHELYI TELEVÍZIÓ videós hírportálja Feliratkozás hírlevélre
Főoldal
Televíziónkról
Műsoraink
Hírek
Médiaajánlat
Elérhetőségek
TV műsor
Galéria
Partnerek
Közérdekű

Önkormányzati ösztöndíjra jelentkezhetnek a felsőoktatásban tanulók

Adásban volt: 2013. szeptember 20.

Megrendelés DVD-n
adás megrendelése

 megosztás

A város önkormányzata ebben az évben indította útjára a Szombathely visszavár! elnevezésű tanulmányi ösztöndíjprogramot, amelyre a hiányszakmát tanuló egyetemisták pályázhatnak. A határidő hamarosan lejár, a fiatalok szeptember végéig adhatják be pályázataikat.

Az önkormányzat öt helyi nagyvállalattal működik együtt, hogy a munkahelyteremtő beruházásokhoz elegendő szakember álljon rendelkezésre, és a más városok egyetemein tanuló mérnökök visszatérjenek Szombathelyre. A Szombathely visszavár program tavaly őszi rendezvényén bemutatkozó nagyvállalatok álláskínálatára sok fiatal volt kíváncsi.

Kenyeresné Vörös Rita HR vezető, LUK Savaria Kft.
Egyre többen szeretnék a BSC képzésbe beleiktatott többhetes gyakorlati képzésüket nálunk eltölteni illetve diplomamunkát nálunk írni.

A Szombathelyre visszatérő, szakmával rendelkező tanulókat ettől az évtől már tanulmányi ösztöndíjjal is támogatja a város. Óvodapedagógus, nemzetiségi óvodapedagógus, tanító, felnőtt és gyermek háziorvos, gépészmérnök, valamint villamosmérnök hallgatók jelentkezését várják. A felsőfokú tanulmányaikat épp most kezdők és a már tanulmányt folytatók is pályázhatnak - mondta el Károlyi Ákos Szombathely Ma című közéleti műsorunkban.

Károlyi Ákos aljegyző
Feltétel a szombathelyi lakóhely, igazolni kell, hogy a tanulmányaikat az e szakmák egyikében folytatja a pályázó, és igazolni kell minden olyan körülményt, amelyért pont jár például, hogyha valaki szociális helyzetre pontot kíván elérni, akkor igazolnia kell, hogy adott esetben Bursa Hungarica ösztöndíjban részesült vagy pedig azt, hogy árva vagy félárva, vagy azt a szociális körülményt, amire ő hivatkozik.

A diákok szeptember 30-ig nyújthatják be pályázataikat a polgármesteri hivatal közszolgáltatás szervezési irodáján. A támogatást ötvenen kaphatják meg, akik a felsőfokú tanulmányaik idejére havi 50 ezer forintban részesülnek.

2013. szeptember 20.
Hozzászólások

Komment RSS
Hozzászóló neve*
E-mail cím
Hozzászólás*
Biztonsági kód
Ide írja be*
A hozzászólás tárgya és szövege nem tartalmazhat HTML kódot.
A biztonsági kód nem érzékeny a nagy és kisbetűkre.
Az e-mail cím nem jelenik meg a nyilvános felületen.
A hozzászólások tartalmáért felelősséget nem vállalunk.műsoraink - videóval
 
Híradó
Szombathely ma
Hétvége
Aréna
Műhely
Ma-Holnap
Mélylégzés
Rendszerváltók
Nyakkendő nélkül
Medicina
Telezöld
Élet-Forrás
Nyitott ajtók
Zsidó Mozaik
Civil Idő
Suliról sulira
iQor magazin
Vasi Kaleidoszkóp
60 Plusz
Generációnk
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 1.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 2.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 3.
Szent Márton nyomában a Szombathelyi Egyházmegyében