Hírek

Olvasni jó!

2020. július 20., 14:42

Önmagukat keresgélve a régi anyakönyvi híreket nézegetik a gyerekek a Berzsenyi Dániel Könyvtár olvasótáborában. Szinte mindenki sikerrel járt.

Olvasni jó!

Nagy László
“Eddig az volt a jó, hogy megtaláltam magamat, itt ebben az újságban, ami mellettem van. Megmutatod? Igen.  Mindjárt, csak megkeresem...Itt vagyunk.”

Idén a szervezők szélesebb körben hirdettek, hogy minél több 7 és 12 év közötti fiatalhoz eljusson a lehetőség.

Vincze Luca
“Meg szerettem volna nézni, hogy a könyvtár is milyen, igaz, hogy már voltam könyvtárban, meg tetszik. És mi tetszik benne? Sok könyv van és szeretek olvasni. ”

A tábor célja a gyerekek olvasásra nevelése és az, hogy rendszeres könyvtárhasználókká váljanak.
Ehhez sajátíthatják el a megfelelő alapokat.

Komondi Gabriella - gyermekkönyvtáros, Berzsenyi Dániel Könyvtár
“Elsősorban az olvasótermet ismerhetik meg a  gyerekek, a zene műtárat, a gyermekkönyvtári részt,  illetve hogy hogy működik a kölcsönzés,  hogy tudnak beiratkozni, hogy amikor már a tábor után visszajönnek hozzánk, tudjanak keresni a könyvtárban.”

Az olvasás és böngészés mellett kézműves foglalkozás a délutáni program, ahol gyöngyből készült díszek, nemezelt táskák vagy épp kis jegyzetkönyvek készülnek a táborozó gyerekek kezei közt.

A koronavírus-járvány hatására a hosszú évek óta megrendezett olvasótábor menete is változott.

Baráthné Molnár Mónika - igazgató, Berzsenyi Dániel Könyvtár
“Eddig két turnusban szerveztünk, a korábbi években ez így volt, szokásos 20 fő feletti létszámmal, idén csökkentettük az egy turnusra befogadható létszámot 15-ben és kitoltuk a turnusoknak a számát 4-re. Tehát egész júliusban állunk rendelkezésre az érdeklődő szülőknek és gyermekeknek is. ”


A gyerekek reggel fél 8-tól délután ötig lehetnek a Könyvtárban.