Hírek

Nyugdíjasok a kiskertekben

2016. június 28., 15:08

A Váci utcai idősek klubjából fogadtak vendégeket a Parkerdei Kertbarát Egyesület tagjai kedden délelőtt. A szép, napos időben a nyugdíjasok sétát tehettek a kiskertekben, és meg is vendégelték őket.

Nyugdíjasok a kiskertekben

"Egy bográcsgulyást készítünk, ami most sertéshúsból készül."

Gneis Máriáék gulyással várták a nyugdíjasokat. Kertjük a nyugalom szigete, tele dísznövényekkel, virágokkal. Férjével közösen 24 éve dolgoznak azon, hogy minél szebbé varázsolják. Szívesen fogadnak látogatókat is. Ebben a másik, takaros kiskertben lilahagyma-szeleteléssel telt a reggel, készülődtek a vendéglátásra.

Miklós Józsefné, Miklós József
"Úgy döntöttünk, hogy zsíros kenyér lesz nálunk, kávé, sütiféle, pogácsa, egy kis bor, bor, ja."

Itt nemcsak tízórait, hanem kis ajándékokat is kaptak a látogatók.

32-en érkeztek a Váci Mihány utcai idősek klubjából a kiskertekbe. Sétát tehettek a jó időben, megcsodálhatták a gondozott ágyásokat, gyümölcsösöket, de aki akart, kérdezhetett is kertművelés témában.

Papp Lászlóné
"Már harmadszor vagyunk itt, ők meg viszonozzák nekünk a nyugdíjas napköziben, és jól érezzük együtt magunkat. Őka  szüreti bálra jönnek, mi pedig gyönyörködni a kertjükben, meg itt kinn a jó levegőn."

Két hete tervezték már ezt a látogatást, most végre kegyes volt az időjárás. Az egyesület és a klub közötti együttműködés nem újkeletű.

Molnár Lajos - elnök, Parkerdei Kertbarát Egyesület
"Már tavaly elkezdődött a kapcsolat a nyugdíjas klubbal, tavaly is voltak egy kerti sétán nálunk, mi pedig voltunk náluk szüreti mulatságon. Most az idén tavasszal is voltunk már náluk egy rendezvényen, most pedig visszahívtuk őket."

Kellemes, jó hangulatú délelőttöt töltöttek a nyugdíjasok a Parkerdőben, három kiskertet látogattak végig. A tervek szerint lesz folytatása a találkozónak.