Hírek

Nyugdíjas kézműves tárlat

2018. május 08., 14:55

Festmények, mandalák, táskák, terítők, ékszerek, játékok, de még virágok is láthatók  a kiállított alkotások között nyugdíjasok hagyományos kézműves tárlatán a Berzsenyi Könyvtárban.

Nyugdíjas kézműves tárlat

Németh Istvánra, a nyugdíjas szövetség napokban elhunyt elnökére emlékeztek a szervezet évente megrendezett kézműves kiállításának megynyitóján a könyvtárban. Nagy Éva könyvtárigazgató köszöntője után Dancs István ajánlotta az érdeklődők figyelmébe a tárlatot.

Dancs István tiszteletbeli elnök, Vas Megye és Szombathely Nyugdíjas Szövetsége
„Tizennyolc alkotó jelentkezett, hogy szívesen részt venne a kiállításon, akkor látjuk azt, hogy különböző anyagokból, különböző technikákkal, különböző módon készítették el az alkotásokat, számomra egy hihetetlen öröm, hogy sikerült újra megrendezni.„

A tárlaton nemcsak a szombathelyi nyugdíjasok munkái láthatók, hanem a megye más részeiből érkezett alkotások is. A legaktívabbak ezúttal is a szentgotthárdi szépkorúak voltak.

Szabó Elekné Csider Bernadett - Szentgotthárdi Pedagógus Nyugdíjasok és Barátaik Egyesülete
„Működik nálunk egy kézműves csoport, ahol többen is vagyunk, de most nyolcunk munkáit hoztuk el kiállítani. Van, aki az üvegfestést kedveli leginkább, van, aki a patchwork-özik. Van, aki porcelánt fest. Én meg mindenfélét csinálok.”

A kiállításra a szentgotthárdi nyugdíjas pedagógus ezúttal gyurmaékszerekkel, csendélettel és mandalával érkezett, de volt olyan,  aki a maga készítette babaruhákat mutatta be.

Landauer Józsefné - Vasi Honvéd Bajtársi Egyesület
„Nagyon sok mindent, rengeteg goblent, hímzések, hát úgy döntöttem, hogy most mégis babaholmikat hozok.”

A nyugdíjasok kézműves kiállítása péntek délig tekinthető meg a Berzsenyi Dániel Könyvtárban.