Hírek

Nyíregyházán szakította meg nyeretlenségi szériáját a Szombathelyi Haladás

2020. október 06., 16:11

Mátyus János együttese 1-0-ra nyert idegenben az NB II-es labdarúgó bajnokság 11. fordulójában.

 

Nyíregyházán szakította meg nyeretlenségi szériáját a Szombathelyi Haladás

A hazai pályán játszó Nyíregyháza a harmadik, a Szombathelyi Haladás négy nyeretlen bajnoki után a tizenegyedik helyről várta a hétvégi bajnokit. 11:15- A mérkőzés pikantériája az volt, hogy a Halit irányító Mátyus János korábban a nyírségiek vezetőedzője is volt. A találkozó első szakaszában a zöld-fehérek játszottak mezőnyfölényben, de a kapuk nem forogtak veszélyben. 42:16- Az első játékrész hajrájában viszont megszerezte a vezetést a Hali: Medgyes Zoltán szép cselekkel forgatta meg a védőket, majd jó ütemben kilőtte a rövid alsót.

A fordulás után próbált ritmust váltani a Nyíregyháza, ám igazán nagy helyzetig nem jutottak a hazaiak. Az 58. percben aztán Hornyák került helyzetbe, a nagy mentést bemutató Mocsi lábáról centikkel a kapufa mellé ment a labda. 78:15- Az utolsó negyedórában beszorította a Nyíregyháza a Halit, a szombathelyi védelem azonban remekül állta a sarat. A 79. percben Farkas távoli lövését magabiztosan védte Verpecz. 92:45- Már a hosszabbításban jártunk, amikor emberhátrányba került a hazai együttes, Svedjuk egy perc alatt két sárgát harcolt ki magának, így kiállította a játékvezető. Az eredmény nem változott, a Haladás Medgyes Zoltán találatával elhozta a három bajnoki pontot Nyíregyházáról.

Medgyes Zoltán - labdarúgó, Szombathelyi Haladás
“Nagyon fontos győzelem volt, hiszen egy kis gödörben voltunk. Reméljük, hogy így fogjuk folytatni, győzelmekkel. Nem csak az én érdemem, hanem az egész csapaté, hiszen 90 percen keresztül az egész csapat odatette magát és ennek az eredménye volt, hogy meg tudtuk nyerni a meccset.”  

A Haladás a válogatott szünet után, jövő hétfőn az ETO FC Győr együttesét látja vendégül a Rohonci úton.