Hírek

Nyári nyeltanulás

2011. július 05., 16:06

Sokan használják ki a nyarat arra, hogy idegen nyelveket tanuljanak. Elsősorban a középiskolások és a főiskolások, egyetemisták választják a nyári intenzív nyelvkurzusokat, de az Ausztriába igyekvő munkavállalók is egyre gyakrabban iratkoznak be kurzusokra.

Nyári nyeltanulás

Német óra az egyik szombathelyi nyelviskolában. Itt ilyenkor nyáron a délelőtti tanfolyamok is szinte teltházzal működnek. A tanulók a nyarat használják ki arra, hogy felkészüljenek a felvételihez vagy a diplomához szükséges nyelvvizsga megszerzésére. Mártonnak a diplomájához kell a középfokú nyelvvizsga.

Gombkötő Márton, tanuló
A hétköznapokban elfoglalt vagyok így nyáron több időm van másra ezek mellett.

Bár nagyrészt a középiskolások és felsőoktatásban tanuló diákok vesznek részt a nyári tanfolyamokon, egyre többen vannak olyanok is, akik az ausztriai szabad munkavállalás miatt jelentkeznek a német kurzusokra.

Lóránt Krisztina - vezető, Zenit Nyelviskola
„Népszerű lett most vagyis kezd lenni az a tanfolyamunk, amelyet az ausztriai munkavállaláshoz állítottunk össze, egy olyan specifikus anyagot, amit olyan tanmenettel állítottunk össze, amely kimondottan nekik ideális."

Bár nyáron a nyelviskolákban a német és angol tanfolyamot keresik leginkább, év közben azért akad érdeklődő a francia, olasz, spanyol nyelv iránt is.