Hírek

Nem lesz magyar atléta az ifjúsági VB-n

2017. június 26., 16:21

A Magyar Atlétikai Szövetség nem indít csapatot a kenyai ifjúsági világbajnokságon. A döntés miatt a Dobó SE három sportolója marad le a korosztály ezévi legnagyobb versenyéről.

Nem lesz magyar atléta az ifjúsági VB-n

Július 12-től Kenyában rendezik meg az atléták  ifjúsági világbajnokságát. A sportág honi szövetsége úgy döntött, hogy a rendkívül bizonytalan politikai helyzet miatt nem küld csapatot az afrikai országba. A szombathelyi Dobó SE sportolói közül Varga Donát, Németh Zsanett és Szabó Anett vett volna részt a versenyen.

Németh Zsolt - vezetőedző, Dobó SE
“A zuhanyhíradóban az már korábban is elterjedt, hogy nagyon sok ország szándékozik visszalépni. Sokáig úgy volt, hogy megyünk, de a külügyminisztérium tájékoztatója után az elnökség, melynek magam is tagja vagyok, egyhangúan úgy döntött, hogy nem veszünk részt ezen az eseményen.”

A Dobó SE sportolói ugyan csalódottan vették tudomásul a döntést, de megértették, hogy az a biztonságuk érdekében történt.

Németh Zsanett - versenyző, Dobó SE
“Nagyon rosszul esett, amikor először ezt megtudtam. De sokkal jobb így, hogy nem megyünk, mert legalább biztonságban vagyunk. De azért ez nagyon rossz.”

A három szombathelyi fiatal közül ketten is éremesélyesként utaztak volna Kenyába, így számukra óriási csalódás a magyar korosztályos válogatott visszalépése.

Varga Donát - versenyző, Dobó SE
“Igazából nagyon rosszul érintett, mert az  számomra egy nagy cél lett volna, hogy dobogós helyezéssel térjek haza. Nagyon szerettem volna ott lenni és megmutatni, hogy igazából mire vagyok képes.”

Németh Zsolt tanítványai számára ez lett volna az utolsó lehetőség, hogy az ifik között mutassák meg tudásukat, felkészültségüket. Ezt követően már a junior korosztályban bizonyíthatnak.