Hírek

Nem kedvezett az időjárás a Mobilitási Hét programjainak

2017. szeptember 20., 15:22

Az Európai Mobilitási Hét több szombathelyi programját is elmosta az eső a napokban. A keddi kerékpáros bemutatót ugyan meg tudták tartani a Gothard Jenő Általános Iskola tornatermében, de az arborétumba és a Herényiek Házába tervezett bringázást nem tették lehetővé a kedvezőtlen időjárási viszonyok.

Nem kedvezett az időjárás a Mobilitási Hét programjainak

Négyen pattantak nyeregbe a Gothard-iskola BringaAkadémiá-s diákjai közül, hogy az esős idő ellenére, hogy megmutassák mit is tudnak két keréken, és hogy ezáltal is csiszolják tudásukat.

Bíró Kristóf - tanuló, Gothard Jenő Álatlános Iskola
"Nekem a biciklizés egy kihívás, ugyanis amikor forgalomban vagyok, akkor az a kihívás benne, hogy minél biztonságosabban közlekedjek és másokra figyeljek. Iskolába is ezzel járnék, ha nem laknék messzebb."

Az országban elsőként a Gothard-iskolában vezették be tantervi keretek között a kerékpároktatást.

Kelemen Tibor - testnevelő tanár, Gothard Jenő Általános Iskola
"Idén már a második évfolyam kezdte meg ötödikesként és a tavalyi ötödikesek most már hatodikosként már a 2. évüket kezdik. Ez egy kicsit már emeltebb formában fog zajlani. Eddig elméleti és gyakorlati foglalkozások voltak jobbára a pályán, védett körülmények között, viszont a hatodikosokkal már ki fogunk menni a forgalomba, tehát kicsit életszerűvé próbáljuk tenni."

Az eseményen megjelent Koczka Tibor alpolgármester is, aki elmondta: a Gothard-iskola évszaktól függetlenül biztosítani tudja BringaAkadémiá-s osztályainak a kerékpározás elméleti és gyakorlati ismereteinek megszerzését.

Koczka Tibor - alpolgármester
"Az iskolai tanévben, amikor jó idő van, akkor a gyermekek kerékpárral érkeznek az iskolába és kerékpároznak, túráznak, amikor pedig olyan idő van, mint most, akkor pedig megismerkednek a KRESZ-szel, a különböző túrázási, térképészeti  ismeretekkel és nem utolsó sorban a kerékpárszereléssel is."

A BringaAkadémia nagy előnye, hogy az ügyességfejlesztés mellett a gyerekek megtanulják a biztonságos közlekedés alapvető szabályait is.

"Nyeregbe! Oké!"