Hírek

Nehezen, de továbbjutott a Hali a Magyar Kupában

2019. december 05., 14:34

Az utolsó 10 percben fordította meg a mérkőzést állását a Szombathelyi Haladás a Budafok ellen a Magyar Kupa 8. fordulójában. A vasiakat két ifjú tehetségük mentette meg a kieséstől. Érdekesség, hogy több élvonalbeli csapat - a Kisvárda, a DVTK, és a Ferencváros gárdája - is elvérzett alacsonyabb osztályú ellenfeleikkel szemben.

Nehezen, de továbbjutott a Hali a Magyar Kupában

Zimankós hideg időben, fagyos hangulatban pár száz néző előtt feszült egymásnak a két másodosztályú alakulat. (09:42-) A Budafok nagy elánnal vetette bele magát a játékba és már a 9. percben beköszöntek a fővárosiak Gyurján kapujába Romic révén. (27:25-) A félidő derekán vette át a játék irányítását a Hali, mentek előre becsülettel Gaálék az egyenlítésért, a befejezések azonban erőtlenek voltak. Mindeközben területek nyíltak a vendégek előtt, formás kokntráik folyamatos veszélyt jelentettek a hazai kapura. (29:13-) Vankó és Kovács kis szöglet variácójából kis híján megszerezte 2. gólját is a Budafok, Vaszicsku lövését azonban bravúrosan fogta Gyurján. (34:15-) Szabadrúgás a túloldalon: a labda mögé Gaál állt, akinek 20 méteres lökete az egyik védőn megpattanva centikkel zúgott el a jobb kapufa mellett. (35:24-) Aztán Novák került hatalmas ziccerbe, lövése azonban finoman szólva célt tévesztett. A hajrában Németh Milán remek beadását Gaál fejelte kapu mellé.

(38:11-) Fordulás után Novák próbálkozott ismét: 18 méterről durantott kapura, de Kovács magabiztosan fogta. (41:15-) Helyzet a másik oldalon: Szabó Máté tálalt az érkező Micsinai elé, a Budafok 11-ese azonban csúnyán kapu fölé lőtt. (51:08-) Pár perccel később ismét eldönthették volna a találkozót a vendégek, ám Micsinai ezt a lehetőséget is elpuskázta. (57:36-) 83. perc: szöglethez jut a Haladás, Medgyes kanyarította be a labdát, ami aztán egy csúsztatást követően Kiss Bence elé került, ő pedig 16 méterről léc alá bombázott - 1:1! Hidegzuhany után leforrázva a Budafok, ugyanis 3 perccel később (59:11-) Szalay Szabolcs is beköszönt a vendégek kapujába, kialakítva ezzel a végeredményt: Haladás - Budafok 2:1.

Desits Szilárd - mb. vezetőedző, Szombathelyi Haladás
"Öngyilkosok voltunk a mérkőzés elején, hiszen egy pontrúgásból gólt kaptunk, sőt kaphattunk volna még egyet a következő pontrúgásból, tehát mindig adunk az ellenfélnek egy nagy előnyt, utána nekiállunk futballozni, úgy gondolom stílusosan is. Alakítunk ki helyzeteket, de nem tudjuk berúgni a ziccereket. Most hál'Isten a játékosok tovább kitartottak és ami nagyon fontos volt, hogy a 0:1-re nem kaptunk 0:2-t, életbe tudtuk tartani azt a reményt, hogy meg tudjuk fordítani a mérkőzést."

Érthető módon a vendégek mestere rendkívül bosszús volt a lefújást követően, hiszen csapata több ízben is eldönthette volna a találkozót, azonban a nagy szombathelyi akarás ezen az estén nem nyögéssel párosult.

Csizmadia Csaba - vezetőedző, Budafoki MTE
"Nem tudom, hogy mi történt abban az utolsó 10 percben, vagyis tudom, mert egy kommunikációs hiba történt a cserejátékosok között, akinek ott kellett volna lenni, nem volt ott és ez szomorú és felháborít, de gratulálunk a Haladásnak, mert nyomás alá helyezett a végén minket, rúgtak 2 gólt, de szomorú vagyok és csalódott."

A Magyar Kupa 9. fordulójában - már oda-vissza vágós játékrendszerben - a Haladást a Budapest Honvéddal sorsolták össze. Az első mérkőzést a tervek szerint február 12-én a fővárosban, az Új Hidegkutiban rendezik, a visszavágót pedig egy héttel később, február 19-én tartják Szombathelyen.