Hírek

Negyedszer rendezett Felolvashow-t az egyetemi könyvtár

2014. június 12., 15:16

A közös olvasással az irodalom megismertetése, a könyvek megszerettetése a célja az intézménynek. Minden korosztályt megszólítottak: óvodás és iskolás csoportok is részt vettek a játékos mesefoglalkozásokon.

Negyedszer rendezett Felolvashow-t az egyetemi könyvtár

„Jaj, de rút! Biztosan maga a vasorrú bába!”

Egymásnak olvastak fel mesét a kisiskolások a villamoson, a Smidt Múzeum kertjében. Óránként váltották egymást a csoportok.

Tóth Boglárka
„Bővül a szókincsünk is, meg jó itt lenni, meg izgalmas a mese, meg fejlődünk is vele, meg olyan jó mulatság, meg izgalmas.”

Gaspari Dóra
„Nem mindennapi élmény, hogy egy régi villamosban olvashatunk, szóval én különlegesen érzem magamat.”

A pedagógusok szerint segít megszerettetni a könyveket egy-egy ilyen különleges élmény.

Stalzerné Kulcsár Lilla – tanító, Brenner-iskola
„A mai világban, amikor állandóan a tévé előtt ülnek, vagy az internettel foglalkoznak, nagyon jó, hogy könyvet is olvasnak és egyéb programokon is részt tudunk venni, de ez is különösen jó, hogy könyvnap van, meglátogatjuk a könyvesboltot, itt olvasnak, már a villamos is tetszett nekik.”

Kijelölt olvasópont volt az egyetemi könyvtár is. Csider Sándor és Devecsery László költők tartottak interaktív foglalkozásokat. Versekkel mozgatták meg a kicsiket.

„Holdsugárnak színezüstjét!”

Óvodás és kisiskolás csoportok vettek részt a játékos programokon.

Keszeiné Barki Katalin – igazgató, NYME SEK Könyvtár és Levéltár
„Úgy gondoljuk, hogy az élethosszig tartó tanulás folyamatában az olvasás mindig meghatározó, akár hagyományos úton, akár elektronikusan, a kár digitális dokumentumokat olvasva.”

Jövőre lesz az ötödik Felolvashow, a szervezők már most készülnek és nagyszabású kültéri olvasó-programokat terveznek a jubileumi könyvünnepre.