Hírek

Négy új kézis a HVSE-nél

2014. szeptember 11., 15:16

Négy játékossal erősítette meg felnőtt keretét a 2014-2015-ös szezon rajtjára készülő Haladás VSE. Az új szerzeményeit sajtótájékoztató keretében mutatta be a szombathelyi női kézilabdacsapat.

Négy új kézis a HVSE-nél

Egy kapus és három mezőnyjátékos érkezett a Haladás női kézilabdacsapatába a nyári átigazolási szezonban. A horvát hálóőr, Simona Hajduk Varazsdról szerződött Szombathelyre, a szélső poszton szereplő Győrffy Réka a zöld-fehérek utánpótlásából került fel a felnőtt keretbe, a két  átlövő, Gaylhoffer Ildikó és Pados Mónika pedig a Ferencvárosban kezdte játékospályafutását. Az új szerzemények tudták, hogy hova jönnek, azaz tökéletesen tisztában voltak a vasi gárda jelenével, múltjával.

Pados Mónika kézilabdázó, Haladás VSE
“Amikor ideérkeztem már pár lányt ismertem. Megnéztem őket, ahogy meccset játszanak. Én NB I-ben voltam, így sok meccsüket nem láttam. De amikor jöttek a lányok próbajátékra a Hypo ellen azt megnéztem és nagyon tetszettek ahogy küzdöttek és játszottak.”

A szombathelyi csapat keretéből senki sem távozott, egyedül Németh Kriszta vonult vissza az aktív játéktól sorozatos sérülései miatt. A négy érkezővel így egyértelműen nagyon sokat erősödött a Haladás kerete, mely így merész álmokkal vághat majd neki a bajnokságnak.

Bölöni Roland vezetőedző, Haladás VSE
“Reményeim szerint tényleg sikerült úgy megerősíteni a társaságot, hogy sokkal stabilabb játékot tudunk majd produkálni  már az ősz folyamán is. A tavalyi szezonból kiindulva még voltak hiányosságaink. A tavaszi szezonban egy parádés szezont futottunk, de az ősz még hagyott maga után kívánnivalót.”

A Haladás VSE szeptember 13-án szombaton kezdi meg a szereplését az NB I/B Nyugati-csoportjában. A vasi zöld-fehérek 18 órai kezdéssel a Pénzügyőr csapatát fogadják a Rohonci úti oroszlánbarlangjukban.