
Mozdulni is alig lehetett pénteken délelőtt a Szombathelyi Vásárcsarnokban. Sokan most intézték a karácsony előtti utolsó bevásárlást. A kereskedők azt mondják, inkább az ajándékon, sem mint az ételen spórolnak a magyarok az ünnepekre.
Táncsics Gábor kereskedő
"Keresik a diót, az aszaltszilvát, a mandulát is. Én számítok arra, hogy szombaton-vasárnap még egyre többen felkeresik a vásárcsarnokot"
Noha a hús ára egy év alatt átlagban 30 százalékkal emelkedett, ez nem érződött a pénteki forgalmon. Sorok kígyóztak a hentespultok előtt.
"A karajt, sertéskarajt viszik legjobban."
Kapós volt még a sertéscomb, és minden, amit rántani lehet. Hogy szentesete mivel rukkolnak ki a háziasszonyok, az a hagyományoktól is függ.
"- Savanyúságot vásároltam karácsony előtt, hagymát, kerékrépát.
- Mi kerül az ünnepi asztalra?
- Töltöttkáposzta. Hurka."
Máté Ernőné
"Mindenképpen kalács és bejgli, mákos és diósbejgli. Aztán töltötthúst készítek és hidegtálakat, és várjuk a vendégeket."
Bejgliből és sütemény alapanyagokból, szaloncukorból elsősorban a közepes árú, megbízható minőségűeket keresték a vásárlók. A vásárcsarnok hétvégén is nyitva tart.





























