Hírek

Nagy csata és döntetlen a futsalosoktól

2015. január 27., 19:13

Nagy csatában kiharcolt 4:4-es döntetlent játszott az Aréna Savariában a Swietelsky-Haladás VSE futsalcsapata a Dunaújváros együttesével. A szombathelyieknek csupán az utolsó előtti percben sikerült egyenlíteniük.

Nagy csata és döntetlen a futsalosoktól

Az élvonalbeli futsalbajnokság 16. fordulójában két középcsapat, a tabella ötödik helyén álló Haladás és a hetedik Dunaújváros találkozott az Aréna Savariában. A várakozásoknak megfelelően nagy csatát hozott a derbi. A félidőben a vendégek vezettek  2:1-re, a 34. percben pedig már kétgólos volt az előnyük. A hősiesen harcoló szombathelyiek azonban a végjátékban előbb felzárkóztak, majd pedig nem sokkal a meccs vége előtt egyenlítettek is, így 4:4-re végződött az inkább küzdelmes, mintsem színvonalas összecsapás.

Borsi Gergő futsal játékos, Swietelsky-Haladás VSE
“Fordulás után próbáltuk felpörögni, de az ellenfél ölte a játékunkat. Csak kontrára játszottak. Elmentek 4:2-re. Utána kockáztattunk és feljöttünk döntetlenre és akár még nyerhettünk is volna ha egy kicsit pontosabbak vagyunk. Sajnos ez ma így sikerült, de közvetlen riválisról van szó.”

A szombathelyi csapat idén eddig három meccset játszott, melyeken összesen hét pontot szerzett. Ennek köszönhetően a rájátszást most már biztosan a felsőházban kezdheti meg Marcos Angulo legénysége.

Somfalvi Csaba szakosztályvezető, Swietelsky-Haladás VSE
“Nagyon jól jöttünk ki a felkészülésből. Kétszer nyertünk idegenben. Ezért  egy kicsit fájó, hogy nem tudtunk nyerni hazai szurkolók előtt. Rájátszásra tekintve ez bizakodásra ad okot, mert ott bármi megtörténhet. Ezzel most már biztosan ott vagyunk az első hatban. Ott meg tíz mérkőzés alatt kell bizonyítanunk, hogy ott is van a helyünk és esetleg még a 3-4. helyre is odaérhetünk.”

A Haladás együttese legközelebb január 30-án pénteken lép pályára a második helyen álló Aramis otthonában. Azon a meccsen egy döntetlen már komoly bravúrnak számítana a zöld-fehérek számára.