Hírek

Múzsák kertje

2010. szeptember 20., 14:53
Az Európai Kulturális Örökség Napjai alkalmából a Savaria Múzeum kertjében mutatkoztak be a megye múzeumai és a hagyományőrző egyesületek. A látogatók bepillanthattak a múzeumok kulisszatitkaiba, kipróbálhattak több régi mesterséget. A Vas Megyei Múzeumok Igazgatósága a rendezvénnyel arra is fel akarta hívni a figyelmet, hogy szeretnék visszakapni a Savaria Múzeum előtti parkot, ami most városi fenntartásban van.
Múzsák kertje

Messze vitte a szél a harmonika hangját vasárnap a Múzeum előtti kertben. A sátrak alatt szőlőpréselés, ásványbemutató, felpróbálható viseletek, hadifelszerelések, logikai játékok várták a látogatókat. Az épületben régi népi eszközök használatát kellett megfejteniük a látogatóknak. Máshol azt láthatták, hogy az ásatásokon előkerült töredékekből hogyan is lesz használati tárgy. A látogatók végigjárva a múzeum kiállításait, élő állatot is kézbe vehettek. Akik pedig elfáradtak, azok lovas hintóval kocsikázhattak a múzeumkertben. Erre a napra Szombathelyre költözött a megye szinte valamennyi múzeuma.

Dr. Nagy Zoltán - igazgató, VMMI

"Évente egyszer megmutatjuk magunkat, szövetségeseinkkel együtt, hogy mit tud a múzeum. Hogy belelássanak a szívünkbe, a lelkünkbe."

A hétvégén zajlott a Kultúrházak éjjel-nappal rendezvénysorozat is az MMIK-ban. Szombaton a Médium Galériában kézműves foglalkozással, kiállítással várták a látogatókat.