Hírek

Mintegy félezer motoros hajtott keresztül a városon szilveszter napján

2024. január 03., 18:05

Mintegy félezer motoros hajtott keresztül a városon szilveszter napján. Egyre kevésbé rendhagyó, hogy Szombathely motorosfelvonulással is búcsúzik az óévtől.

Mintegy félezer motoros hajtott keresztül a városon szilveszter napján

A Körmendi úti bevásárlóközpont parkolójában gyülekeztek a motorosok 2023 utolsó napján.
Kisebb és nagyobb teljesítményű motorok is részesei voltak a felvonulásnak, amelynek útvonala a Körmendi úttól a Söptei útig vezetett. Se hó, se eső, se fagy nem nehezítette az utat, az időjárás ideális lett a programhoz.
A Repülők útja melletti betonplaccon piknik is része lett a motoros óévbúcsúztatásnak. A már hagyományos szilveszteri gurulás népszerűbb lett mint az előző években: immár mintegy 500-an csatlakoztak, és a nézők is egyre többen vannak.

Az egész utca, az egész város kivonult szinte. Már készülnek rá, majdnem minden évben egyre többen és ez kijön a toleranciában is, a városnak egy színfoltja lesz, nagyon úgy néz ki.

A motorosok szerint az eddiginél türelmesebb autósok mellett és között haladhattak az óévbúcsúztató felvonuláson, amelyhez hasonlót év közben is terveznek.

Tollár Sándor – elnök, Iron County Bikers
Minden évben megrendezzük a rábahídvégi motoros pikniket, Szajki-tavi motoros találkozót, próbálunk vezetéstechnikai tréninget összehozni itt Szombathelyen vagy a környéken, ahol találunk megfelelő placcot neki. Túrákat próbálunk, kisebb-nagyobb túrákat.

A nem csak szilveszter napján aktív baráti kör tagjai számára a jótékonyság is fontos, bálra készülnek.

Bukits Attila
Február 24-én a rendezvényteremben. Az ikervári gyermekotthonnak szeretnénk gyűjteni bútorokra.

Januárban hivatalossá teszik a tucatnyi tag alapította motoros baráti kört és valószínűleg a 2024-es évet is hasonló felvonulással zárják majd.