Hírek

Mintegy 300 embert mozgatott meg a hétvégi vízikarnevál a Tófürdőn

2011. augusztus 22., 14:00

A SZOVA Zrt. idén először rendezte meg a látogatócsalogató programokat. Két napon át sportversenyekkel és vízijátékokkal várták a strandolókat. A rendezvény célja az volt, hogy szórakoztassák a fürdőbe érkező vendégeket. A versenyek győztesei jutalmat is kaptak.

Mintegy 300 embert mozgatott meg a hétvégi vízikarnevál a Tófürdőn

Óriási csobbannások, borulások, vidámság. Ezekkel a szavakkal lehet legjobban jellemezni a hétvégi rendezvény vizes játékait. Többszáz ember küzdött egymás ellen a vízben és a szárazföldön. A legnagyobb sikert a vizes játékok aratták.

A hagyományos úszóversenyek mellett a matracos egyéni és páros versenyek voltak a legnépszerűbbek. Nem maradt el a csúszdaverseny sem.

Három kategóriában mérték össze tudásukat a versenyzők. A seniorok közül Vidos Péter volt a legeredményesebb. A versenyzőnek megvan már a saját csúszótechnikája.

Vidos Péter
"Az alsó lábat ki kell, le kell teljesen tenni és ki kell homorítani, hogy alig érjen az ember a csúszda falához. Ezáltal gyorsul fel."

A versenynek nemcsak magyar, még német résztvevője is volt. Bárki részt vehetett a vizes játékokon, aki belépőt váltott a strandra hétvégén.

Rebecca Schmahr
"Csúsztam, játszottam az összesben, csak nem játszottam a vízilabdával. Nagyon élveztem, nagyon jó volt."

A vízisportok is megjelentek a versenyszámok között, volt vízilabda és vízirögbi-bemutató is.
A szervezők hagyományt teremtenének a programmal.

Varga Jenő szervező
"Tulajdonképpen ez a negyedik nagy rendezvénye a SZOVA-nak, és a történelmi karnevál előtti hétvégére ezután szeretnénk minden évben megrendezni. Azt hiszem nagyon jól melléállt a SZOVA és nagyon jól kitalálta, hogy a versenyt így felépítve létrehozta."

A vízisportok mellett foci, röplabda és lábtenisz bajnokságot is szerveztek. A lábtenisz nyertes párosa Vidos Péter és Doncsecz Zoltán, egyéni bajnoka Virág Norbert lett. A versenyek győztesei az élményen túl serleggel és érmekkel gazdagodtak.