Hírek

Mindenféle édesség és karácsonyi dísz fogadja a vásárlókat a vásárcsarnokban

2023. november 28., 16:52

Mindenféle édesség és karácsonyi dísz fogadja a vásárlókat a vásárcsarnokban. Nagy a választék az adventi koszorúkból is, vannak hagyományos és modern díszítésűek is. Az árak a tavalyiakhoz képest nem növekedtek jelentősen.

Mindenféle édesség és karácsonyi dísz fogadja a vásárlókat a vásárcsarnokban

Igazi adventi hangulat várja a szombathelyieket a vásárcsarnokban. Rengetegféle ízkombináció közül válogathatunk a szaloncukor árusoknál, karácsonyi díszek, adventi koszorúk várják a vevőket. Vannak, akik az utóbbiból még mindig a hagyományosat keresik.

Papp Tiborné

“A hagyományos a szép. Gömbölyű és hát lila meg piros gyertyával.”

Az árusok haladnak a korral, a hagyományos koszorúk mellett már igazán moderneket is találhatunk. Némelyikbe led-égőt szereltek, így igazán hangulatos kiegészítői lehetnek otthonunknak. 6:19 Szájer József kézzel készíti díszeit, gyermekkorából és karácsonyi emlékeiből merít inspirációkat.

Szájer József - árus

“Én nem vagyok ebből szempontból hagyományőrző, én mindig szeretek megújulni, és hát látszik is a minőségén is meg a stílusán is, hogy mindig megújulok.”

Aki maga készítené el koszorúját, minden kiegészítőt megtalál hozzá a piacon. A moha alapkoszorú 1000 forinttól kezdődik, a szalma pedig már 300 forinttól elérhető, mérettől függően. A Vásárcsarnok nemcsak ünnepi portékákkal, de rengeteg programmal is várja az érdeklődőket az adventi időszakban. Lesz könyvvásár, téli ruha - és lemezbörze is.

Polákovics Marietta - igazgató, Szombathelyi Vásárcsarnok

“Jövő héten már megjön hozzánk a Mikulás is. Mikulás, manó ingyenes gyermekfoglalkoztató várja a gyerekeket, illetve tartunk ugyancsak lemezbörzét december 17-én, a Hacuka közösségi vásár is több héten keresztül várja a vásárlókat.”

December 5-én nyílik az Édes élet - a méhek világa című vándorkiállítás a vásárcsarnokban. A hónap közepétől a fenyőfavásár is elkezdődik és egészen szenteste napjáig tart.