Hírek

Mi történik, miután egy óriás megette az ovit?

2024. április 09., 20:33

Mi történik, miután egy óriás megette az ovit? Mihez kezdenek a felnőttek és a gyerekek? És mit szól a főnáspáng meg a fűzoltó pőfarancsnok? Kiderül április 14-én, vasárnap a Mesebolt Bábszínház legújabb bemutatóján. A Megették az ovit című előadást Dániel András művéből Somogyi Tamás rendezi.

Mi történik, miután egy óriás megette az ovit?

Kimondottan a Mesebolt Bábszínház kérésére íródott a Megették az ovit című darab. Az abszurd mese egyszerre szól gyerekeknek és felnőtteknek.

“Ébredés után… - … tűzoltó-főparancsnok”

Kolozsi Angéla 17 különböző szereplőt jelenít meg a csaknem egy órás előadásban.

Kolozsi Angéla - Blattner Géza-díjas színművész

“Nagyon sok karaktert kell játszani benne. A szöveg mennyisége a végére már nem lett annyira nagyon sok, de nagyon izgalmas irodalmi szöveg. Dániel András nagyon szereti a nyelvi játékokat, rengeteg a kitekert-kifacsart szó, és mindennek tetejében még az óriás elég bonyolult nevét is, ahány ember van, annyiféleképpen mondja, szóval így… néha beletörik az agyam…”

Az előadás központi témái a szeretet, az elfogadás és a mindennapi csodák lehetősége. Somogyi Tamás már harmadik alkalommal rendez a szombathelyi társulatnak. A Megették az ovit című darab egészen más kihívást jelentett a Színházi Kritikusok Díját elnyert művésznek, mint az előzőek.

Somogyi Tamás - rendező

“Mindkét előző előadásban a társulat nagy része benne volt, tehát négy és öt fős darabok voltak, itt pedig Kolozsi Angéla az egyetlen színésznő, úgyhogy ez egy egészen más…, egy sokkal intimebb, sokkal egymásra utaltabb próbafolyamat, és azt hiszem, hogy itt a felelősség is egy sokkal komolyabb érzékenységet kíván, hiszen egyetlenegy valaki vállalja azt, hogy ezt az egész történetet el fogja mesélni a nézőknek.”

Dániel András meséjének színpadi változata virtuóz játékkal illusztrálja a közönségnek a hátborzongató, ugyanakkor szórakoztató, játékos történetet: hogy egy éhes óriás megette az ovit.