Hírek

Megújult a Temető utca Kőszegen

2017. december 06., 16:16

Elkészült Kőszeg egyik legforgalmasabb belterületi főközlekedési útjának, a Temető utcának a felújítása. A város a beruházás mindkét ütemét nagyrészt állami támogatásból valósította meg.

Megújult a Temető utca Kőszegen

"Ez egy jelentős útja a városnak, a Temető utca, amelynek a felújítása most két ütemben megtörtént."

A Temető utca nem csak a lakóépületek miatt forgalmas, kizárólag ezen keresztül lehet megközelíteni a turisztikai szempontból is közkedvelt Kőszegi-hegységet. A nagy igénybevétel miatt nyomvályúk, és a korábbi csatornázás miatt mély süllyedések alakultak ki az úton, így már veszélyessé vált itt a közlekedés. A részleteket helyszíni sajtótájékoztatón ismertették.

Huber László – polgármester, Kőszeg
Tavaly 100 millió forintos kormányzati támogatásból 40 millió forintot tudtunk erre költeni, és a Temető utca középső szakaszát, 330 métert felújítani teljes szélességben, illetve új szegéllyel ellátni ezt az útszakaszt. A folytatásnak idén jött el a lehetősége. Belügyminisztériumi pályázaton 30 millió forintot nyertünk, amihez 5,3 milliós önerőt kellett hozzátennünk.

Az újabb 340 méteres szakasz teljes szélességben új aszfaltburkolatot kapott, kicserélték a szegélyeket és a járdát, megoldották a csapadékvíz-elvezetést is. A város a 75 millió forintos útfelújítást állami támogatás nélkül nem tudta volna végrehajtani, ezért a polgármester köszönetet mondott a térség országgyűlési képviselőjének közbenjárásáért. Ágh Péter elmondta, újabb anyagi segítség érkezik Kőszegre.

Ágh Péter - országgyűlési képviselő
Már megszülettek a döntések, melyek keretében TOP-os pályázati forrásból 150 millió forintot, illetve a Kraft pályázat keretében újabb 150 millió forintot tudunk csapadékvíz-elvezetésre fordítani, ami szintén hozzá tud járulni a közlekedésbiztonság további megerősítéséhez is.

A város további 21 millió forintot fordított út- és járdaépítésre: saját forrásból újította fel a Károlyi Mihály utca Temető és Bercsényi utcák közötti 160 méteres szakaszát, tavasszal pedig sor kerül az itteni garázssor előtti szervizút rekonstrukciójára is. A városvezetők végigjárták a most elkészült, 180 méter hosszú járdát is. Ez a lakótelepet köti össze a városszéli Dr. Ambró Gyula utcával.