Hírek

Megújult a Sportház parkettája

2010. október 07., 15:33

47 év után megújult az AGORA Művelődési és Sportház parkettája, de nem ez az egyetlen újdonság az AGORA Központ életében. Új pályázati lehetőségről és az őszi-téli programokról is tájékoztatták a sajtó képviselőit.

Megújult a Sportház parkettája

Vadonatúj, csillogó parketta várja a Sportház rendezvényeire érkezőket. A régi padló már annyira tönkrement, hogy több helyen balesetveszélyes is volt, így hosszú idő után először újraparkettázták a táncteret. Az elmúlt három évben gazdálkodta ki az intézményegyüttes az ehhez szükséges 11 millió forintot. Hamarosan újabb pénzforráshoz jut az AGORA.

Grünwald Stefánia igazgató, AGORA Kulturális és Turisztikai Központ
"Éppen tegnap kaptam az információt, hogy nyert az egyik tavaly benyújtott pályázatunk. 35 millió 200 ezer forintot kaptunk közművelődési tevékenységre, melyek a tanórán kívüli kompetencia fejlődést fogják szolgálni. 14 oktatási intézménnyel kötöttünk együttműködési megállapodást első körben."

A programon általános és középiskolák valamint egy óvoda is részt vehet. Az Agorának minden évben kiemelt rendezvénye a Szent Márton Ünnep. A háromhetes rendezvénysorozat megnyitóját november 3-án tartják a Pincegalériában, de a Gyermekek Házában a kisebbekre is gondoltak: játszóházzal, kézműves foglalkozásokkal várják őket.

November 6-án kezdődik a Szent Márton-napi országos nagyvásár, és megnyílik Veress Gábor szobrászművés kiállítása is. A várhatóan október végére elkészülő moziban Szalóki Ágnes és Borlai Gergő lemezbemutató koncertjén szórakozhat majd a közönség.

A kivitelezőnek hivatalosan október 21-ére be kell fejeznie a filmszínházban folyó munkákat. Az épület keleti homlokzata már elkészült, de az építkezés java része még hátra van. Az már biztos, hogy nem kerülhető el a digitális projektor beszerzése - erre még keresik a forrást.