Hírek

Megnyerte az alapszakasz utolsó mérkőzését a Haladás NB I-es futsalcsapata

2019. február 13., 16:40

A szombathelyiek 5:1 arányban győztek az Aramis ellen és így a 3. helyen zárták a pontvadászat első szakaszát.

Megnyerte az alapszakasz utolsó mérkőzését a Haladás NB I-es futsalcsapata

Rendkívül fontos mérkőzésen fogadta a Haladás futsalcsapata az Aramis gárdáját az alapszakasz zárónapján, ugyanis a szombathelyiek csak győzelem esetén tudták volna megelőzni a harmadik helyen álló Dunaferrt. Ehhez képest a derbi 4. percében a vendégek szerezték meg a vezetést egy szép kontratámadás végén. A folytatásban a vasiak óriási energiákat mozgósítottak a fordítás érdekében és ez már az  első félidőben sikerült is nekik. Előbb Dróth, majd pedig Simic vette be az Aramis kapuját. A 2:1-es állásról kezdődő második 20 perc már jóval egyoldalúbb játékot hozott. A hazaiak még háromszor találtak be a rendkívül lelkes fiatalokból álló vendégek kapujába és így végül 5:1 arányban megnyerték a derbit.

Dróth Zoltán - futsaljátékos, Kútház-Haladás VSE
“Nehéz mérkőzés volt. Az ellenfél korán vezetést szerzett, de a félidőben szerencsére már 2:1-re vezettünk. Megnyugodott a csapat és úgy jöttünk ki, ahogy az elején is ki kellett volna. Örülök a győzelemnek és örülök annak, hogy megvan a 3. hely.”

A Haladás, győzelmének köszönhetően a harmadik helyen zárta az alapszakaszt. Így a vasiak a folytatásban elkerülik az éllovas Berettyóújfalu együttesét. Sziffer András legénysége a Veszprém, az Aramis, a Nyírgyulaj, valamint a BME csapatával mérkőzik meg a rájátszásban. A csoport első helyezettje a döntőben, míg a második a bronzmeccsen lesz majd érdekelt.

Sziffer András - vezetőedző, Kútház-Haladás VSE
“Szerettük volna mindenképpen a 2. vagy a 3. helyet megszerezni. A vezprémi meccsen már eldőlt, hogy a 2. hely nem lehet meg. Bíztunk abban, hogy az utolsó fordulóban az Aramis elleni meccset behúzzuk. Ez meg is történt és mivel picit korábban a Berettyó megverte a Dunaújvárost, így mi megszereztük a harmadik helyet.”

A szövetségben elkészítették a február 23-24-én Szigetszentmiklóson megrendezésre kerülő  Magyar Kupa négyes döntőjének sorsolását. A címvédő szombathelyiek akárcsak tavaly, ismét a Berttyóújfaluval találkoznak az elődöntőben. A másik ágon a Dunaújváros és a Veszprém harcol majd a fináléba kerülésért.