Hírek

Megkezdődött a Savaria Szimfonikus Zenekar új évada

2017. szeptember 15., 15:49

A nyitóhangverseny műsorát a XX. század első évtizedeinek három meghatározó jelentőségű szerzőjének műveiből állították össze. A szimfonikusok a 2017/2018-as évadban is színes zenei kínálattal várják a közönséget.

Megkezdődött a Savaria Szimfonikus Zenekar új évada

Évadnyitó hangversenyére készül a Savaria Szimfonikus Zenekar a szombathelyi Bartók Teremben, ahol csütörtökön és pénteken Debussy Kis szvitje, Ravel Lúdanyó meséi, valamint Mahler IV. G-dúr szimfóniájának dallamai csendülnek fel.

A Mahler-szimfónia előadásában közreműködik a világhírű magyar szoprán, Rost Andrea is.

Rost Andrea - szoprán
"Ez a mennyországról szól és annak egy kisgyerek által olyan viccesnek lefestett voltáról szól, ami tényleg nagyon érdekes, hogy hogyan lehet ezt hangilag is megfesteni."

Az évadnyitó hangverseny koncertek egész garmadáját vezeti fel, összesen 18 nagykoncertet ad a zenekar. A programok között szerepel Mozart és Haydn-est, Kodály emlékhangverseny, valamint több más város mellett Bécsben és Güssingben is fellép a zenekar. A felcsendülő művekben számos nemzetközi szólista és hazai sztár is közreműködik.

Madaras Gergely - karmester, Savaria Szimfonikus Zenekar
"Elindítottunk egy újabb sorozatot, ami kifejezetten a fiatal generációra koncentrál, ezt a saját laboratóriumomként élem meg, ezek körülbelül egy órás koncertek. Az a neve, hogy Hangos látás, színes hallás.”

A szimfonikusok közel 50 ifjúsági koncertet adnak majd Vas, Zala és Veszprém megyében. A zenekar összesen mintegy 120 koncerttel várja az érdeklődőket az új évadban.