Hírek

Megkezdődött a középiskolai nyílt napok időszaka

2023. november 08., 21:00

Megkezdődött a középiskolai nyílt napok időszaka. Csütörtökön hosszú sorban álltak a pályaválasztás előtt álló nyolcadikosok a Premontrei Gimnáziumba díszterme előtt. Megismerkedhettek a digitális "Z" osztállyal, az angol nyelvi előkészítővel, az angol és német, az informatika és biológia tagozattal, valamint meglátogathattak két tanórát is.

Megkezdődött a középiskolai nyílt napok időszaka

Pályaválasztás előtt álló diákok érkeztek a Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnáziumba szerda reggel. Nagy volt az érdeklődés.

Hancz Gábor - igazgató, Premontrei Gimnázium
“A Premontrei Gimnázium nyílt napját tartjuk a mai napon, alapvetően azzal a céllal, hogy a  lehető legtöbb képzést megmutassuk amivel itt az iskolában rendelkezünk és amit a diákoknak ajánlani szeretnénk. Nagyon sokféle képzésünk van, majd ezeket fogják megismerni a diákok itt a következő 1-2 órában. Lesz a díszteremben egy általános tájékoztató és egy általános bemutató, majd a következő 2 órában pedig bemutató órákon vehetnek részt a diákok. Ahogy itt láthatjuk magunk körül, rengetegen vagyunk hála istennek, úgyhogy nagy az érdeklődés, úgyhogy örülünk.”

Az iskola számára fontos a tehetséggondozás, ebben támogatják a diákokat. A nyílt napon az ő tudásukat is megmutatták.

A gimnázium a tavalyi évhez hasonlóan hat tagozatot indít a következő tanévben: lesz digitális “Z” osztály, ahol okoseszközök bevánásával az elektronikus tananyagra épülő oktatást helyezik előtérbe. Lehet jelentkezni nyelvi előkészítőre, informatika-, biológia-, valamint német és angol tagozatra is. A legtöbb leendő elsős a nyelvi osztályokat választaná.

Makra Zsigmond Alpár
“Azért jöttem el Sopronból ide, mert hát láttuk, hogy van itt angol tagozat és nagyon szeretnék angolt tanulni.”

Kata Celldömölkről érkezett a nyílt napra, ő is nyelvi előkészítőre készül. Fontos számára, hogy katolikus iskolába járjon, ugyanis a hit fontos része az életének. Komoly tervekkel érkezett a Premontreibe.

Molnár Kata
"Az angol előkészítőre szeretnék menni, hogy ugye az angol nyelvvizsgát minél előbb le tudjam tenni, mert majd jogra szeretnék menni ha egyetemre megyek."

A középiskolai jelentkezési lapok beküldésének határideje 2024. február 21.