Hírek

Megkezdődött a középiskolai nyílt napok időszaka

2022. október 28., 19:39

Megkezdődött a középiskolai nyílt napok időszaka. Csütörtökön a Premontrei Gimnáziumba várták a nyolcadikosokat, akik megismerkedhettek a digitális "z" osztállyal, az angol nyelvi előkészítővel, az angol és német, illetve az informatika és biológia tagozattal is.

Megkezdődött a középiskolai nyílt napok időszaka

Hosszú sorban álltak a pályaválasztás előtt álló diákok és szüleik a Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnázium díszterme előtt, hogy megismerkedjenek 2023/2024-es tanév képzési lehetőségeivel. A gimnázium hat tagozatot indít, lesz digitális “Z” osztály, informatika, biológia, illetve angol és német tagozat is. A legtöbb diák a nyelvi osztályokat választaná. 

Fodor Nóra
"Keresztény iskola, és a nyelvi osztályok érdekelnek. Mindkettő, az angol, német is."

Kovács Károly Milán
“Igazából azért jöttem, mert érdekel az angol szak, és szeretnék Angliában és külföldön dolgozni, ezért a Premo érdekelne engem.”

Véghné Busics Hilda igazgató fontosnak tartotta, hogy a nyílt napon tehetséges diákokat, büszkeségeiket is bemutassák.

Véghné Busics Hilda - igazgató, Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnázium 
Ebben az intézményben elsőként a gyereket vesszük számba. És én nagyon szeretném, ha Önök látnák, hogy milyen diákok járnak ide hozzánk. Milyenek? Talán olyanok, mint mások, akiket az utcán találunk, és találkozunk velük. Szeretném, ha önök látnák ezeket az arcokat, úgyhogy nagyon-nagyon sok gyereket, diákot fognak látni, őket szeretnénk bemutatni. Ők a legfontosabbak számunkra. 

Kardos Marcell zongorajátékkal köszöntötte a nyílt nap résztvevőit.

A tagozatokat a munkaközösségvezetők mutatták be. Némethné Pálfay Bernadett az angol osztályról beszélt.

Van az 1+4 éves előkészítő osztályunk, ahol a 0. évben 14 órában tanulják a diákok az angol nyelvet, ebben 3 kolléga is segít, hogy minél változatosabb, minél több oldalról tudjuk megtámogatni a diákoknak a fejlődését.

Az érdeklődők a tájékoztatót követően beülhettek a tanórákra is. A középiskolákba február 22-ig kell beadni a jelentkezési lapokat.