Hírek

Márciusi rendezvényeiket ismertették a civil szervezetek a hagyományos sajtóreggelin

2024. március 05., 21:52

A Szent Korona nyomában Kőszegen és Velemben, zsidó szabadegyetem a holokauszt 80. évfordulóján, passióolvasás a Székesegyházban, érzékenyítő program a Down-szindróma világnapja alkalmából, erdőverzum és nőnapi virágvásár. Márciusi rendezvényeiket ismertették a civil szervezetek a hagyományos sajtóreggelin.

Márciusi rendezvényeiket ismertették a civil szervezetek a hagyományos sajtóreggelin

Beiskolázási programra várja a szülőket és gyerekeket a Perintparti Szó-Fogadó Waldorf iskola március 6-án és 13-án.

Szerdán Darvas István főrabbi előadásával indul és május 29-ig tart a Szombathelyi Zsidó Hitközség szabadegyetemének tavaszi szemesztere. Megemlékeznek a holokauszt 80. évfordulójáról is.

Sugár Judit - elnök, Szombathelyi Zsidó Hitközség

“Csepeli György lesz, a Kasztner vonatról, Kasztner Rezsőről fog előadást tartani, de újra vendégünk lesz Gábor György, ami óriási örömünkre szolgál, és nagyon sok Izraellel foglalkozó útibeszámoló, illetve fényképes beszámoló. Lesz kiállításvezetés a Szemtől szemben kiállításon, illetve egy koncerttel is készülünk.”

Az Olad Városrészért Egyesület idén is megszervezi hagyományos nőnapi virágvásárát az oladi iskola aulájában március 7-én. Az iskola könyvtárában március 12-én Kelemen Zoltán színész és Varga Richárd zenés előadást tart.

Közösségi helyiséget hoznak létre fiatalok részére Nádasdon. Ehhez gyűjtenek adományokat egy weboldalon keresztül, és programokat is szerveznek, amelyeknek a bevételét erre költik.

Szabadegyetemet rendeznek Répcelakon Magyarország az én hazám címmel. Március 20-án néprajzi előadás hangzik el, 24-én a Vasvári Játékszín adja elő Az elhivatott című darabot.

A Down-szindrómával élők mindennapi nehézségeire hívja fel a figyelmet március 21-én a Jáki Kulturális Élet Egyesület érzékenyítő programja a helyi iskolában. A programra nem csak a gyerekeket várják.

A második világháború utolsó hónapjaiban Kőszegen és Velemben őrizték a szent koronát. Erről emlékezik meg immár harmadik alkalommal a Kőszegi Polgári Kaszinó március 22. és 24. között.

A VOX Savariae Ökumenikus Vegyeskar Egyesület húsvéti programokra készül.

Pataky Albert - elnök, VOX Savariae Ökumenikus Vegyeskar Egyesület

“Március végén egy nagypénteki Passió olvasás, ez az evangélikus templomban lesz nagypénteken este 6 órától, utána pedig 2 nap van, a húsvét vasárnap a szombathelyi Székesegyházban egy katolikus szentmisén működünk közre, ahol egy komplett szentmisét adunk elő.”

Kétnapos önismereti túrát szervez a Vasvári Nagytérségi Népfőiskoláért Alapítvány, Erdőverzum címen Kőszegre és környékére április 6-án és 7-én. A tábor alacsony komfortfokozatú, célja, hogy a túrázók kilépjenek a mindennapi szerepeikből.