Hírek

Március első hétvégéjén két versenynek is házigazdája volt a Szombathelyi Darts Club Sportegyesület

2024. március 05., 21:52

Március első hétvégéjén két versenynek is házigazdája volt a Szombathelyi Darts Club Sportegyesület. A szövetség égisze alatt megrendezett liga forduló mellett a saját szervezésű nyílt versenysorozat nyitó állomását is lebonyolították.

Március első hétvégéjén két versenynek is házigazdája volt a Szombathelyi Darts Club Sportegyesület

Március első hétvégéig kellett várnia a darts sport kedvelőinek, hogy résztvevőként vagy nézőként csatlakozni tudjanak a szombathelyi erőpróbához. A Szombathelyi Darts Club Sportegyesület idén is versenyzési lehetőséget kíván biztosítani az amatőr és igazolt sportolók számára. Pénteken darts liga fordulóra, vasárnap pedig nyílt versenysorozatra gyűlt össze a mezőny.

Csóka András - elnök, Szombathelyi Darts Club Sportegyesület

A mai napon tulajdonképpen - a pénteki naphoz viszonyítva - egy vegyes mezőny van. Vannak jó páran, akik voltak pénteken is, de hál istennek szerencsére több, úgymond amatőr versenyző is érkezett a mai napra.

Körmérkőzésekkel dőlt el a csoportból való továbbjutás. A 15 fős összegyűlt mezőnynek a selejtezőben 3, míg az egyenes kieséses szakaszban 4 megnyert legig kellett helytállni. A lelkes amatőrök többször is pariban voltak a rutinosabb riválisokkal. A rendező szombathelyi egyesület idén is több nagy dobást tervez, már folynak az előkészületek.

Csóka András - elnök, Szombathelyi Darts Club Sportegyesület

Vannak terveink az évre, a második felére, jelen pillanatban még nagyon nem mernék róla nyilatkozni, de tervek mindenképpen vannak vagy egy kisebb szabású vagy nagyobb. Utánpótlás játékosokban is gondolkodunk fiataloknak versenyt is szeretnénk szervezni illetve az amatőröknek, de ez még a jövő.

A rendező egyesület elnöke ezúttal is jó példával járt elöl. Magabiztos versenyzéssel utasította maga mögé a mezőnyt, és a döntőt 4-0-ára nyerte meg. A nyílt versenysorozat április 7-én folytatódik.