Hírek

Már mintegy hétszáz család átvette a környezetkímélő és energiatakarékos LED-izzókat

2024. január 18., 22:32

Már mintegy hétszáz család átvette a környezetkímélő és energiatakarékos LED-izzókat az ingyenes csereprogram második körében. Az önkormányzat kezdeményezése támogatja a háztartásokat a környezettudatosság és a spórolás terén is. Az izzókat február 1-ig osztják ki azok között, akik előzetesen regisztráltak.

Már mintegy hétszáz család átvette a környezetkímélő és energiatakarékos LED-izzókat

Féltávhoz érkezett a LED-csere 2.0 program Szombathelyen. Az energiahatékonyságot célzó kezdeményezés első körében közel 58 ezer izzót osztottak szét a szombathelyi igénylők között. A sikeren felbuzdulva meghirdették a második ütemet is azok számára, akik az elsőről lemaradtak. Nagy volt az érdeklődés, ezúttal több mint 15 ezer darab izzó talál gazdára. Mintegy hétszázan már át is vették az izzó-csomagokat.

Horváth Soma - alpolgármester

Nagyon kevés helyen indult el a második kör az országban, de mi voltunk - szerintem az egyik elsők - most már azért több helyen és annak összehasonlításában is ez látható. Ha összességében nézzük a két kört, akkor Magyarországon a megyeszékhelyek között a harmadik helyen állunk, hogy mennyire népszerű ez a LED-izzócsere program. Ugye egy izzónak az értéke nagyjából olyan kétezer forint, hogyha összességében nézzük csaknem 75 ezer izzót tudtunk kiosztani.

A LED-ek használatával több ezer forintot spórolhatnak a családok, és a korszerű izzók környezetkímélőbbek is. Élettartamuk nagyjából tíz év. A kiosztásuk folyamatosan zajlik a Városháza földszintjén, az Eszter-terem melletti koccintóban.

Károlyi Ákos - jegyző

Ami szükséges hozzá a személyi igazolvány és lakcímkártya, amennyiben pedig nem a jogosult, nem a regisztrált személy venné át személyesen ezeket az izzókat, akkor pedig meghatalmazást szükséges behozni és akkor ezek az izzók elvihetők. Nagyon fontos, hogy ügyfélfogadási időben van erre lehetőség. Tehát a hétfői, szerdai és csütörtöki napokon lehet reggel 8 órától délig, illetve 13 órától 15.30-ig, a hosszított szerdai napon pedig 17 óráig átvenni ezeket az izzókat.

 

Erről az érintetteket e-mailben és telefonon értesítették. Február elsejéig minden igénylő átveheti a LED-izzókat.