Hírek

Már megkezdődtek a szilveszteri foglalások

2010. december 26., 14:04

A legtöbb étteremben és szállodában készülnek valamilyen mulatsággal az év utolsó éjszakájára. Igazi dömpinget a karácsony utáni időszakra várnak a vendéglátósok. A szállodákban általában 3-5 napos csomagokat kínálnak gazdag programokkal.

 

Már megkezdődtek a szilveszteri foglalások

A vasszécsenyi kastélyszállóban nemcsak az idei szilvesztert, hanem a 2011-est is lefoglalták már. Itt 5 napos mulatság van készülőben disznóvágással, fürdőzéssel, fordított nappal és pótszilveszterrel.

Pammer István - szálloda üzemeltető
"Minden ében egy-egy baráti társaság foglalja le a házat, így történt ez ebben az évben is. Hogy ők programban mit fognak maguknak szilveszter éjszakáján előadni, vagy zenét hallgatnak, táncolnak, ez mindig a baráti társaságon múlik."


Szilveszter éjszakáján ezeken az asztalokon 7 fogásos vacsorát tálalnak, a hangulatot teljesen a társaságra bízzák. Ez itt bevett szokás.A szállodai szilveszteri estek ára mindenhol hasonló az eddigiekhez. Van olyan hely is Szombathelyen ahol a visszatérő vendégek plusz kedvezményt kapnak.
Az éttermekben azt mondják, a válság még érezteti hatását. A családok egy része csak karácsony után dönti el, hogy hol tölti a szilveszter éjszakát, és mennyi pénzt tud szánni rá.

Lancsák Károly - étterem tulajdonos
"Az biztos, hogy érzékelni lehet, hogy nem lehet egy szilvesztert annyiért eladni mint régen, azért sokkal konszolidáltabb árat kell alkalmazni. Úgyhogy mi is megpróbáltunk olyan áron adni, amit magunk is ki tudnánk fizetni."


A korábbi 8 ezer forintos szilveszteri vacsoraárakat már nem tudnák kifizetni az emberek, így ebben az étteremben is csökentették a díjakat. Svédasztallal, táncprodukciókkal és élő zenével várják a vendégeket az év utolsó estéjén.