Hírek

Madarak voltunk a Meseboltban

2020. október 07., 15:37

Hét év elteltével átdolgozta és újra színpadra állította Madarak voltunk című előadását a Mesebolt Bábszínház. A történet nem változott, de új nézőpontból ismerhetjük meg a nő és a férfi közös útját, élményeiket, döntéseiket és válaszukat a nagy kérdésre: menni vagy maradni?

 

Madarak voltunk a Meseboltban

Kíváncsiságból vágyódik távoli, ismeretlen országokba a gyermek Gergőce és Máriskó, később, már felnőtt fejjel a féltés hajtaná messze az otthonától Gergelyt és Máriát. Mi határozza meg a döntésüket más-más életkorban arról, hogy útnak indulnak-e vagy maradnak?

Lukács Gábor - színész, Mesebolt Bábszínház
“Ugyanabban a körben mozgunk, egyszer fenn, egyszer lenn, egyszer menni akarunk, egyszer maradni. Miközben úgy tűnik, hogy nagyon megváltoznánk, nagyon változna körölüttünk a világ - gyakorlatilag ugyanazt a világot éljük, csak egyszer az egyik végében vagyunk, egyszer a másikban - és ugyanúgy a karakterünknek is egyszer a menni, egyszer a maradni - szóval ezt próbáljuk körbejárni az előadásban.”

A Mesebolt Bábszínház Madarak voltunk című előadásában archaikus, mágikus mesei fordulatok és valós kalandok szólnak a kísértésől, a fenyegetésről, a kitartásról, a szerelemről és a családról

Megelevenedő emlékeket látunk arról, hogy milyen élethelyzeteken át vezet a főszereplők útja el a szülői házból.

Kovács Géza - rendező, Mesebolt Bábszínház
“Előző változatban kollektív történetként közelítettük meg, most pedig azt éreztük az alkotótársaimmal együtt és én magam is, hogy sokkal jobban fókuszálhatunk két ember, egy házaspár történetére a gyerekkorára, az ifjúkorára, a felnőtt- és az öregkorára, ahol különböző kalandokkal, csábításokkal, történetekkel találkoznak ők, és ettől sokkal személyesebb lett.”

A bemutató vasárnap 10 órakor keződik, aki személyesen nem tud részt venni az előadáson, a bábszínház YouTube-csatornáján élőben nyomon követheti.