Hírek

Ma éjfélig még lehet szavazni az idei Prima Közönségdíj és az Ifjúsági Különdíj jelöltjeire

2023. november 22., 13:59

Ma éjfélig még lehet szavazni az idei Prima Közönségdíj és az Ifjúsági Különdíj jelöltjeire. A voksokat online, a vármegyei napilap weboldalán fogadják. A díjátadó gálát szombaton a Weöres Sándor Színházban rendezik meg.

Ma éjfélig még lehet szavazni az idei Prima Közönségdíj és az Ifjúsági Különdíj jelöltjeire

A területi Prima-jelöltállítás már év elején elkezdődik. A magyar szellemi élet, kultúra, tudomány és művészet legkiválóbbjainak támogatásában mind a 19 vármegye képviselteti magát.

Szárnyas János - elnök, VOSZ Vas Vármegyei Szervezet

“Már minden év elején kezdjük a prímáknak a jelölését, várjuk a jelölteket, egyesületektől, szervezetektől, önkormányzattól, magánszemélyektől, majd ha ezek a jelöltek összegyűltek május környékére, amikor van egy elnökségi ülésünk, amikor megvitatjuk, hogy a több kategória jelöltből kit választunk, mármint az elnökség kit választ kategóriagyőztesek”.

A VOSZ Vas Vármegyei szervezetének tagjai titkosan szavaztak az idei Prima díjasok közül az általuk favorizált jelöltekre Kőszegen, az Ipartestület patinás épületében. A tíz kategóriagyőztesből kerül ki a három díjazott, akik fejenként egy-egymillió forinttal gazdagodnak.

Pócza Zoltán - elnökségi tag, VOSZ Vas Vármegyei Szervezet

“A szavazás menete az, hogy az előkészített szavazólapon, ahol a jelöltek képe is szerepel egyébként, ott három név mellé kell x-et tenni, ezt mi azonnal eltesszük egy borítékba, amit leragasztunk, s csak a Prima Díj átadásának napján fogunk felbontani, és akkor derül ki számunkra is, hogy mi az eredmény, természetesen a döntés megkönnyítése érdekében tíz nagyon szép filmet fogunk megnézni a jelöltekről”.

A Prima Közönségdíj és az Ifjúsági Különdíj jelöltjeire november 11. óta lehet szavazni online, eddig már több mint tízezer voks érkezett. A szavazatokat ma éjfélig lehet leadni a vaol.hu online felületén, ahol a díjvárományosok írásos bemutakozása és a Szombathelyi Televízió által készített portréfilmek is megtekinthetők.

A közönségdíj jelöltjei: Balló László író, költő, Prikazovics Ferenc előadóművész, a Mesebolt Bábszínház igazgatóhelyettese, Bíró Sándor festőművész, Kovács Antal szülész-nőgyógyász főorvos, Horváth Barnabásné pedagógus, színjátszókör-vezető, Tölgyesi Ernőné építészmérnök, Varga Zsolt, a Trió Tv ügyvezetője, Perl Zoltán kosárlabdázó, Horváth Győző, az Ungaresca Táncegyüttes művészeti vezetője, valamint Pintér Róbert, az Isis Big Band vezetője. Közülük kerül ki a három Prima-díjas a VOSZ november hetedikei titkos szavazásán. Az Ifjúsági Különdíj jelöltjei: Simon Ádám, a H+ Média és Kulturális Egyesület elnöke és Hóbor Zalán triatlonista.