Hírek

Lezárult a vásárcsarnok kettes csarnokának műszaki átadása

2020. október 08., 18:04

Az épületet néhány hét múlva vehetik birtokba a vásárlók és a kereskedők. Közben a piac többi részén is dolgoznak a kivitelezők. A várható többletköltségekre a város mintegy 170 millió forintot különített el.

 

Lezárult a vásárcsarnok kettes csarnokának műszaki átadása

Befejeződött a vásárcsarnok hátsó, kettes csarnokának korszerűsítése. A megszépült hatalmas tér új funkciókkal bővült. A piacozók a tervek szerint november elejétől vehetik birtokba a csarnokot.

Nagy Imre Győző - projektvezető - Savaria Városfejlesztési Nonprofit Kft.
“Északi oldalán, ahol most állunk, egy előtető került kialakításra, erről az oldalról tudják megközelíteni a vásárlók a csarnokot, és az itt kialakított három portálos üvegbejáraton tudnak bemenni.”

A déli oldalon térburkolatos parkolók várják az áruszállító járműveket, a kereskedők pedig mostantól komfortos feltöltő folyosókon keresztül érik el az üzleteiket, így könnyebb a termékek eljuttatása a kocsitól a polcokig.

Az egyes csarnokban is folyik a munka.

Nagy Imre Győző - projektvezető - Savaria Városfejlesztési Nonprofit Kft.
“Jelenleg a két szintes első, fejépületnek a kivitelezése zajlik, gőzerővel, elég jó a készültségi foka, szerkezetszerelés megvan, szerkeszetépítési munkálatok, a belső szerelések, épületgépészet, válaszfalak építése, burkolatok építése folyik, tervek szerint év végéig befejezésre kerül.”

A beruházásra a legutóbbi közgyűlésen 170 millió forintot különítettek el. Horváth Attila alpolgármester szerint a korábbi városvezetés alábecsülte a költségeket.

Horváth Attila - alpolgármester
“Olyan elképesztően rossz tervezési és előkészítési munka történt, hogy további 170 millió forint értékben pót- illetve többletmunkák vannak a beruházásnál, azért 170 millió forintról beszélünk, mert ez az a keret, amelyet a közgyűlés most megszavazott, ebben a körben kell nekünk azt megvizsgálni, hogy melyik pótmunka, illetve melyik többletmunka, nyilván a többletmunkát ki kell fizetnünk a beruházónak, a pótmunka vonatkozásában pedig a beruházónak kell viselni azt a kockázatot és azt a költséget, amit ezeknek a munkálatoknak a későbbi észrevétele, későbbi beárazása okoz.”

A kivitelezés során felmerült, illetve a kivitelező által jelzett, szerződéssel le nem fedett további munkák vizsgálata jelenleg is zajlik. Műszaki ellenőr bevonásával vizsgálják meg, hogy ezeket valóban szükséges-e elvégezni.