Hírek

Lezárult a hat héten keresztül tartó felkészülési időszak az NB II-es Szombathelyi Haladás számára

2021. július 28., 14:44

A vasi labdarúgó klub vezetősége csütörtökön szurkolói ankétra várja a szimpatizánsokat, hétfőn pedig a Pécs otthonában lépnek pályára a játékosok a győzelem reményében.

 

Lezárult a hat héten keresztül tartó felkészülési időszak az NB II-es Szombathelyi Haladás számára

Hétvégén lejátszotta utolsó edzőmérkőzését a Szombathelyi Haladás. Az összecsapáson a hazaiak mestere igyekezett minden labdarúgójának lehetőséget adni a bizonyításra. A találkozót végül a Siófok nyerte 3-1-re, ezzel a vereséggel zárta hathetes felkészülési időszakát a vasi zöld-fehér alakulat. Az utolsó napokban már csak egyetlen dologra fókuszálnak Németh Szabolcs tanítványai: legyőzni a hétvégi másodosztályú bajnokság nyitányán a Pécs együttesét. A baranyai rivális a nyári időszakban - hasonlóan a vasi alakulathoz - alaposan kicserélődött.

Németh Szabolcs - vezetőedző, Szombathelyi Haladás
Hat új játékos érkezett a Pécshez, elkezdtük nagyjából feltérképezni az ellenfelet. Tavaly elég jól szerepeltek a bajnokságban, nagyon kellemetlen stílusban futballoztak, magasan letámadták az ellenfeleket. Próbáltak minél magasabban labdát szerezni, kevés csapat játszotta ezt az NB II-ben. Kielemezzük őket, erre felkészülünk és elutazunk a három pontért.

Nehéz mérkőzés vár a Haladásra, hiszen az előző idény végén a pécsi együttes az előkelő negyedik, míg a vasi labdarúgók a 11. helyen fejezték be a pontvadászatot. Holdampf Gergő szerint nagy szerepe lesz majd a szurkolóknak, akik mindenhova elkísérik a csapatot.

Holdampf Gergő - játékos, Szombathelyi Haladás
Először is a szurkolók szerepe meghatározó, nagyon nagy segítség lesz, hogy ott lesznek velünk. Az hogy elutazunk Pécsre, elhozzuk a három pontot. Más nem jöhet szóba, ennyi a cél. Elutazunk és elhozzuk a győzelmet.

A bajnoki nyitány előtt még szurkolói ankétot tart a klub. Csütörtökön 18:30-tól a Haladás Stadion sajtótermében tehetnek fel a szimpatizánsok kérdéseket a szakmai stábnak és a labdarúgóknak. Az ankéton védettségi igazolvány nélkül is részt lehet venni. Hétfőn 20 órás kezdettel pedig a Pécs otthonában kezdi meg az NB II-es szezont a Haladás.