Hírek

Lezárult a 2018/2019-es tanév az iskolákban

2019. június 14., 14:42

Az utolsó hét a legtöbb intézményben már játékkal, kirándulással, szabad programmal telt, a diákok megkapták a bizonyítványokat, és elballagtak a nyolcadikosok. Mindenki várta már a vakációt, a nyarat letöbben pihenéssel, utazással, táborozással, mások munkával töltik.

Lezárult a 2018/2019-es tanév az iskolákban

A hagyományoknak megfelelően a Székesegyházban tartotta tanévzáró ünnepségét a Premontrei gimnázium. Az igazgató hosszan sorolta a kiemelkedő teljesítményükért jutalomban részesülő diákok nevét. 4,36 lett az iskolaátlag, 38-an kitűnő bizonyítványt vihetnek haza. Emlékezetes marad ez a tanév, hiszen például új épülettel gazdagodott az iskola, és számos programon, versenyen vehettek részt a diákok.

Véghné Busics Hilda - igazgató, Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnázium
"Ez a 25. jubileumi tanév volt az 1994-es újraindulás óta. Én úgy érzem, hogy évről évre a nehézségeket megküzdve, megjárva, az örömökben egy kicsit megmártózva mindig gyarapodtunk és növekedtünk."

A diákok már várták a 180 napos tanév végét, sokan a nyári programjukat is megtervezték.

Lendvai Noémi
"Örülök, hogy eltelt a tanév, mert nagyon elfáradtunk. Az eredményemmel meg vagyok elégedte, nyáron én is dolgozni szeretnék."

Tőkés Luca
"Nekem még nincsenek terveim, majd szeretnék dolgozni, más egyelőre nincsen."

Skrapits Alexandra
"Nyaralni megyünk majd a családommal, és a nyelvtanulásra szeretnék több időt fordítani."

Bizonyítványok sorakoznak a tanári asztalon, (6:38) és vakáció felirat díszeleg a táblán a Bercsényi-iskolában. Az utolsó tanítási napon játszottak, beszélgettek, mesefilmet néztek a diákok.

Beke Eszter - intézményvezető, Bercsényi Miklós Általános Iskola
"Az utolsó héten már nagyon szabad élet folyik az iskolában, el is neveztük: iskola kicsit másképp. Rengeteg programon vehettek részt a gyerekek. A jól megérdemelt munka után ez jár nekik."

A hetedikesek a tantermeket díszítették a ballagó nyolcadikosoknak, akik pénteken búcsúztak el iskolájuktól. Büszkék idei versenyeredményeikre, a megújult épületre, a gazdag kulturális és sportprogramokra, a sok kiosztott igazgatói dicséretre. A vakáció idén 72 napig tart.  

Teket Dóra
"Várni vártam, bár én nagyon szeretem az osztályomat, hiányozni fognak, de azért találkozunk barátnőimmel, és táborozással töltöm, nyaralunk."

Az 2019/2020-as tanév első tanítási napja szeptember 2-a lesz.