Hírek

Levezetnek a Dobó SE versenyzői

2016. október 26., 16:29

A sikeres és hosszú versenyszezon után már csak levezető edzéseken vesznek részt a Dobó SE sportolói. A lazább időszakot követően november végén kezdik meg az alapozást a 2017-es idényre.

Levezetnek a Dobó SE versenyzői

A megszokottnál könnyedebb edzéseket tartanak Németh Lászlóék a Dobó SE sportolói számára. Ráadásul a levezető időszakban a foglalkozások számát is alaposan visszavették, ami nem is csoda, ugyanis a hosszúra nyúlt versenyszezonban valamennyi atléta maximális erőbedobással dolgozott a minél jobb eredmények elérésének érdekében.

Németh László edző, Dobó SE
“Lejárt a szezon és most egy hónapig laza edzések lesznek. Azt jelenti, hogy háromszor edzünk. Kétszer dobunk és egyszer kondi edzések vannak. Viszont minden edzés után vannak játékok, mert aki nem tud játszani, az dobni se tud. Ez alap.”

A szombathelyi klub élversenyzői idén is nagyon sok versenyen vettek részt, melyeken szinte kivétel nélkül eredményesen is szerepeltek. Így viszont a szezon végére mind fizikálisan, mind pedig mentálisan alaposan elfáradtak.

Halász Bence versenyző, Dobó SE
“Ez most egy különleges év volt a számunkra, hiszen korábban kezdtük el az alapozást. Egy hónappal a megszokottnál. Ezért már korábban éreztem annak a jeleit, hogy kezdek fáradni. Így hat hónapra kitoltuk az alapozást, de ennek megvolt az eredménye, ami látszik is.”

A Dobó SE sportolói közül szinte mindenki tanul még. A legtöbben általános, illetve középiskolai tanulmányaikat végzik. Az idősebbek viszont már a Savaria Egyetemi Központ hallgatói. Így a tanulást és a sportolást kell összeegyeztetniük.  

Gyurátz Réka versenyző, Dobó SE
“A délutánjaink most szabadok, de mivel mi Bencével elkezdtük az egyetemen a tanulmányainkat, ezért délelőtt kemény óráink vannak. Ezért próbálunk ott is helyt állni meg itt a pályán is.”

A tervek szerint november végén kezdődik meg az alapozás a 2017-es versenyszezonra. Akkor csatlakozik majd a többiekhez a jelenleg pihenőidejét töltő olimpiai bajnok, Pars Krisztián is.