Hírek

Megelevenedik a belváros

2010. augusztus 18., 07:58
Új térkép jelent meg Szombathely belvárosáról. A kiadvány újdonsága, hogy grafikusan is megjelenítették a város szívét, így könnyebb a tájékozódás. A térkép emellett segítséget nyújt azoknak is, akik Szent Márton nyomában járnak Szombathelyen.
Megelevenedik a belváros

A városon belül hamarosan megépülő Szent Márton történelmi sétautat külön kiemelik a kiadványban.

A Székesegyházat évente több ezer turista keresi fel. Az új látványtérképen mostantól a templom könnyeben beazonosítható és megtalálható lesz.

Ezzel a turisták is könnyebben boldogulnak majd, akik a hagyományos térképekkel nehezen igazodnak el a városban. Az általunk megkérdezett szombathelyeiknek is tetszett a kiadvány.

Dr. Zsohár Piroska
"Nagyon látványos, nagyon szép, könnyen lehet tájékozódni. Még nekem is, aki nem vagyok egy térkép olvasó és tájékozódó."

Pálfalvi Magdolna
"Véleményem szerint nagyon áttekinthető. Nagyon jó, könnyen boldogul vele bárki."

Az új látványtérkép egyéves előkészítő munka után jelent meg. A Kálváriától a Szent Márton templomig és a vasútállomásig, valamint a Deák Ferenc utcától a Brenner-parkig elevenedik meg grafikusan is a város központja. Azoknak is segítséget nyújt a térkép, akik Szent Márton emlékeit keresik Szombathelyen.

Grünwald Stefánia, igazgató - AGORA Szombathelyi Kulturális és Turisztikai Központ
"A közeljövőben kialakításra kerülő Szent Márton-útvonal látványossági pontjai is megjelölésre kerültek. Ez a Martineumtól a Szent márton templomig tart majd."

Uniós és önkormányzati támogatás is segítette a térkép kiadását - hangzott el a bemutató sajtótájékoztatón. Közel 1000 fotó, köztük több száz légifelvétel is segítette a készítőket. A térkép hátoldalán 36, fontosabb városi látnivalóról található információ.

Feiszt György, kulturális tanácsnok
"Új dimenziót hoz a városba. A látványtérképnek ez az értelme, hogy ráirányítja a figyelmet egy konkrét dologra, ami jelen pillanatban a Szent Márton-útvonal. Ugyanakkor mint egy térkép is, számtalan, eddig talán észrevétlen érdekességet is feltár az ember előtt."

A látványtérkép ötezer példányban jelent meg. A kiadványt a Tourinform Irodában lehet megvásárolni 1500 forintért.