Szombathelyi Televízió  a SZOMBATHELYI TELEVÍZIÓ videós hírportálja Feliratkozás hírlevélre
Főoldal
Televíziónkról
Műsoraink
Hírek
Médiaajánlat
Elérhetőségek
TV műsor
Galéria
Partnerek
Közérdekű

Lamantin fesztivál

Adásban volt: 2016. június 14.

Megrendelés DVD-n
adás megrendelése

 megosztás

Hat helyszínen 15 koncertet hallhat a közönség a vasárnap kezdődő Lamantin Jazz Fesztiválon. A magyar jazz-élet krémje és több világsztár is színpadra lép. A szervezők a gospeltől a modern jazzig a műfaj minden irányzatát felvonultatják a koncertprogramban.

Egy baráti társaság ötlete alapján 2000-ben szervezték meg először a Lamantin Jazz Fesztivált azzal a céllal, hogy népszerűsítsék az improvizatív zenei műfajokat. Idén már 17. alkalommal érkeznek Szombathelyre a jazz hazai és nemzetközi kiválóságai - hét nap alatt 44 muzsikus lép színpadra.

Tímár Péter - szervező, elnök, Improvizatív Zeneműhely Egyesület
"Nyugodtan mondhatom, hogy a legszélesebb spektrumot tudjuk kínálni a fesztivál látogatóinak. A gospeltől egészen a legmodernebb jazz-irányzatokig minden megtalálható a fesztiválon a legmagasabb színvonalon. Vasárnap rögtön gospel-nappal indítunk az evangélikus templomban a Bolyki testvérek fognak fellépni."

Olyan világhíres zenészek fordulnak meg a fesztivál színpadán mint Reggie Johnson amerikai bőgős, Alvin Queen dobos, vagy Lurrie Bell gitáros. Fellép mások mellett Márkus Tibor formációja, az Új Equinox és a német zongorista csodagyerek, Luca Sestak duója. Ismét felállítják a Fő téri sátrat, de ezen kívül a színház Krúdy Klubjában, a zsinagóga udvaron és a Bartók Teremben is lesznek koncertek.
A fesztivállal párhuzamosan 14. alkalommal szervezik meg az improvizációs tábort. Idén 118-an jelentkeztek, kezdők és haladók vegyesen. Neves tanároktól leshetik majd el a jazz fortélyait.

Márkus Tibor - művészeti vezető, Lamantin Improvizációs Tábor
"Délelőttönként egyéni hangszeres órákra jöhetnek, és csoportos órákat látogathatnak: jazztörténet, hallásfejlesztés, és felkészítés. Délután zenekari gyakorlatokon vesznek részt, esténként a koncertek után övéké a terep."

Az önkormányzat a program fő támogatója, idén a költségvetés felét, 10 millió forintot biztosítanak a Lamantin Jazz Fesztivál megrendezésére. A fesztivál idén a Szent Márton-emlékév jegyében zajlik: adományokat várnak a koncerthelyszíneken kihelyezett perselybe, amelyből egy rászoruló zenésznövendék oktatását támogatják.

2016. június 15.
Hozzászólások

Komment RSS
Hozzászóló neve*
E-mail cím
Hozzászólás*
Biztonsági kód
Ide írja be*
A hozzászólás tárgya és szövege nem tartalmazhat HTML kódot.
A biztonsági kód nem érzékeny a nagy és kisbetűkre.
Az e-mail cím nem jelenik meg a nyilvános felületen.
A hozzászólások tartalmáért felelősséget nem vállalunk.műsoraink - videóval
 
Híradó
Szombathely ma
Hétvége
Aréna
Műhely
Ma-Holnap
Mélylégzés
Rendszerváltók
Nyakkendő nélkül
Medicina
Telezöld
Élet-Forrás
Nyitott ajtók
Zsidó Mozaik
Civil Idő
Suliról sulira
iQor magazin
Vasi Kaleidoszkóp
60 Plusz
Generációnk
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 1.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 2.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 3.
Szent Márton nyomában a Szombathelyi Egyházmegyében